Батут като спортна дисциплина

Известна ли ви е една от най-новите спортни олимпийски дисциплини? Една от най-новите и млади дисциплини в семейството на олимпийските спортове е дисциплината скачане на батут. За мен този спорт е изключително красив и атрактивен и съм радостен, че той намери място в олимпийската програма. Този спорт, а именно скачането на батут съчетава в себе си красотата на още един спорт, какъвто е спортната гимнастика. При скачането на батут състезателите по време на скока изпълняват сложни елементи от гимнастиката във въздуха, което е много трудно и красиво от своя страна. Сложните превъртания, салта и винтове се оценяват от жури или съдийска комисия, която оценява изпълненията на състезателите.

Споменах по-горе, че този спорт съчетава в себе си елементи на спортната гимнастика, а също така и на акробатиката. Ето защо, като един млад спорт, който тепърва се утвърждава на международната спортна сцена едни от най-успешните състезатели в него преди това са се занимавали със спортна гимнастика или акробатика. Като водещ център с най-добри млади и перспективни състезатели в България се отличава спортният клуб по скачане на батут в град Русе. Този спорт е с голяма притегателна сила за все повече младежи в този град, а като цяло и в други градове от страната.

Този спорт може да се практикува не само за постигане на високо спортно майсторство и резултати, а и като средство за развлечение и забава у дома. Напоследък известните виртуални спортни магазини предлагат батути като спортни уреди за дома. Той може да се постави в двора, където може да се забавлява всеки и да поддържа добра спортна форма с минимално ежедневно занимание с този уред. Използвайки този уред-батут скачайки на него няколко минути дневно, без дори да е необходимо да се превъртате, а само скачайки нагоре в изправено положение на тялото, вие ще се заредите с положителни емоции и енергия, които ще ви подействат благоприятно и ще се почувствате, като малки деца.

Един от спортните виртуални магазини, които предлагат такива уреди като батут е магазина спортен склад, който напоследък е често рекламиран и по телевизията у нас. Аз влязох в страницата на този магазин и разгледах многото предлагани батути, като за себе си направих оценката, че цените са изгодни, достъпни и икономични. Надявам се, че съм бил полезен с изнесената информация не само за тези, които искат да се сдобият с батут , а за всички любители на спорта и ровенето в интернет.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment