8 предимства на креатина

Хранителните добавки с аминокиселини са изключително популярни. Независимо дали става дума за заменими или незаменими аминокиселини, те са всички еднакво полезни за човешкото здраве и могат силно да подпомогнат активно спортуващите хора за да могат те по-лесно да достигнат до набелязаните цели. Това важи в пълна сила и за аминокиселината креатин, която често е наричана “най-добрият приятел на фитнес маниаците”.

  1. Скъсява времето за възстановяване след тренировка

Креатинът е аминокиселина, която помага на организма да се възстанови по-бързо след тежка тренировка. Обикновено разликата не е много трудно да се усети. Ако опитате хранителната добавка след като сте натоварили мускулите си, няма начин да не забележите, че симптомите на тежка умора се изпаряват доста по-бързо, отколкото в предишни случаи.

  1. Увеличава мотивацията за тренировки

Мотивацията ви за тренировки ще се увеличи. Това е резултат от притокът на сили и енергия и цялостното ободряващо влияние на креатиновите хранителни добавки. Това, което ще усетите е, че ще имате много по-голямо желание за една добра тренировка, а това от своя страна ще даде своите резултати.

  1. Увеличава издръжливостта

Приемът на креатин под формата на хранителни добавки ще ви помогне да издържате на по-интензивна тренировка без да почувствате изтощение. Това ще ви позволи да си изработите график за тренировки, който да спазвате стриктно, без да се притеснявате, че ще пропуснете поредната тренировка заради умора. Ако сте решили да тренирате в продължение на един час например, но обикновено се изморявате на средата на програмата, креатинът значително ще подобри шансовете да достигнете до края. Въпреки това, ако почувствате претоварване трябва да спрете, независимо дали с или бе креатин.

  1. Увеличава бързината

Креатинът е подходящ за спортисти, които искат да увеличат своята бързина. Той прави това като помага на тялото да подобри своите енергийни нива. Разбира се, това не е нещо което касае всеки спортист, но атлетите, за които бързината играе важна роля, например спринтьорите, могат да останат много приятно изненадани от резултатите.

  1. Намалява риска от понижен имунитет в резултат от умора

Много често активно спортуващите хора са склонни да прекалят с тренировките в стремежа си към по-високи резултати. Това може и да не се случи или да се случва значително по-рядко на хората, които приемат аминокиселината креатин допълнително.

  1. Помага да увеличите чистата мускулна маса

Хората, които приемат аминокиселината креатин, имат по-големи шансове постепенно да изградят чиста мускулна маса с времето, отколкото тези, които не приемат хранителната добавка.Това може да се постигне също така и ако се заложи на диета, която е по-богата на креатин. Както е известно, храни като месото и яйцата са доста богат източник на креатин.

  1. Помагат за постигането на по-голям релеф

Креатинът има един незабавен ефект и той е, че помага на мускулите да задържат малко повече вода, отколкото е обикновеното количество, което незабавно създава усещане за по-обемисти и оформени мускули, независимо дали става въпрос за бицепсите или за мускулите в друга част на тялото.

  1. Креатинът не е скъп

Няма как да говорим за предимствата на креатина без да споменем и това, че той е една от най-евтините и лесно достъпни хранителни добавки, които човек може да си купи на пазара. Това го прави доста популярен и предпочитан сред много активно спортуващи хора, които искат добри резултати, но същевременно не са склонни да претоварят своя бюджет.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment