5 съвета относно как да изберете най-подходящите Хостинг услуги

Поздравления – вашият нов уебсайт е готов да бъде публикуван! Всичко, което трябва да направите е да намерите дом за него. Как ще решите кой уеб хостинг е най-добрата сделка? Докато цената със сигурност е важен фактор, има още няколко такива, които трябва да имате предвид.

1. Знайте какво ви трябва

Трябва ви просто място, където да хоствате своите уеб страници или имате нужда от цял пакет с услуги? Много уеб хостинги предлагат широка гама от услуги, включително сървърно пространство, регистрация на домейн име, бази данни и шаблони за дизайн. Ще публикувате поток от данни? Колко трафик трябва да може да се поддържа? Колко място за съхранение? Ако не сте сигурни какво означават тези понятия, трябва да почетете малко, преди да сте готови да подпишете договор с уеб хостинга.

2. Oсновни проверки

Има стотици уеб хостинги, които се конкурират за вашия бизнес. Погледнете в тяхната история. Онлайн бизнесите идват и си отиват бързо и това дава възможност наистина лесно на сенчести фирми да изчезнат, след като имат пари си в джоба си вече. Това не го споделям, за да кажа, че никога не трябва да давате на нововъзникващите шанс, но не е и нужно да поемате излишни рискове, само защото цената е добра. Не забравяйте да се свържете с тяхната техническа поддръжка. Как те ви третират като потенциален клиент ще определите от темпото и начина, по който се отнасят с вас, след като вече си платите месечната сметка.

3. Местоположение и сигурност

Физическото местоположение на сървърите на уеб хостинга може да има много общо с вашето решение. Колко здрава е сградата, в която се намират? Как може да се гарантира, че данните ви са на безопасно място от природни бедствия и крадци? Имайте предвид също, че, ако хостингът е със седалище в друга държава, може да има проблемни правни въпроси, свързани със съхраняването на личната информация на вашите клиенти.

4. Отзиви

Коментари от други клиенти могат да предупреждават за проблеми, когато всички те имат едни и същи оплаквания, но това не е най-сигурният начин да се предскаже дали и вие ще сте недоволни. Зад всяка негативна онлайн тирада, вероятно съществуват и 10 души, които са доволни от обслужването, но просто не виждат причина да пиша за това.

5. Обслужване на клиенти

Изгответе си списък с въпроси, технически и от друг тип, и се обадете на отдела за обслужване на клиенти. Ако имате проблем с вашия сайт и се нуждаете от помощ от вашия хостинг доставчик, ето как стоят важните въпроси. Колко лесно е да достигнете до човешко същество от другата страна на телефона? След като го направите, те надменно или търпеливо се отнасят с вас? Задайте няколко въпроса, на които вече знаете отговора. Представителят на фирмата разбира ли от това, за което говори? Дали информацията, която ви се дава съответства на написаното в сайта им?

Стартирането на нов сайт е вълнуващо. Изкушаващо е да подпишете още първото предложение за добра сделка за хостинг, която намерите. Но без солиден и надежден хостинг дори и най-добрият сайт би бил неефективен. Отделете време, за да проучите възможностите, имайте представа за това, което ви трябва и проучете поне няколко различни опции.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment