При проблеми с косопада – дерматолог Диана Иванова

Дълга, къса, обемна, лъскава – за повечето жени, косата е много повече от сноп влакна. Тя е израз на индивидуалност и стил. Според дерматолог Диана Иванова, косата и жените имат необяснимо силна връзка помежду си. Има дни, в които когато прическата ви не се е получила добре, това се отразява негативно на цялото ви настроение, но какво можем да кажем, при появата на косопад. Това е истинска катастрофа за нежния пол.

Много от дамите си мислят, че проблемът със загуба на коса е присъщ само за мъжете, но това е абсолютно невярно. 40% от хората, които са изпитвали временен или постоянен косопад са жени. Жените губят коса най-вече в горната част на главата и почти никога не им се случва да получат отдръпване на линията на косата, което е често срещано при мъжете.

За да не се получат комплекси от постоянно капещата коса, най-добрият вариант за лечение е посещението на дерматологичен кабинет. Тази първа стъпка е задължителна, тъй като трябва да се установи причината за проблема. Дерматолог Диана Иванова препоръчва следните начини за лечение косопад:

  • Лекарствени средства

Миноксидил е подходящо средство за борба със алопеция при жените. Той може да забави или спре окапването на косата при голяма част от жените и да помогне за появата на нова такава. Ако причината за падането на космите от главата е медицински проблем или хранителен дефицит, то при справянето с тези състояния, спира и косопада. Все пак трябва да се прави редовна консултация с лекуващият дерматолог.

  • Лазерно лечение

Използва се устройство, което излъчва нискочестотни лазерни импулси, които стимулират кръвообращението в скалпа и така се постига стимулиране на растежа на нови космени фоликули. За още по-добро действие, в дерматологичният кабинет на доктор Иванова се използва и апарат, наречен дарсонвал, който допълнително стимулира кожата на скалпа с помощта на електронен заряд, образуван от стъклени електроди.

За да се забележат резултати са необходими 2-4 месеца. Твърде несериозно е да се очакват моментални резултати, тъй като на фоликулите им е необходимо време, за да се възстановят и да започне да расте новата коса.

Много често, жените тръгват да търсят начини за лечение на косопад първо в интернет. Те веднага биват затрупвани с предложения за продукти, които „ефективно борят алопецията“. Да се вярва на рекламите обаче не е най-доброто решение. Всеки продукт трябва преди да бъде поръчан да се обсъди с вашия дерматолог. Той най-добре би преценил дали дадения продукт е подходящ за състоянието ви или е просто поредното средство за печалба на гърба на потребителите.

Повече информация и начини за лечение на косопад вижте на http://dermatolog-ivanova.com/лечение/80/косопад-видове

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment