Каква е разликата между спешна помощ и частни линейки

Каква е разликата между спешна помощ и частни линейки Здраве

Има ли разлика между частни линейки и спешна помощ? Когато на вас или на ваш близък му прилошее ние сме готови да направим всичко възможно, за да му помогнем. В такива моменти е трудно да запазим самообладание и да преценим адекватно какво е състоянието на човека.

Това, което правим е да се обадим на 112 и да съобщим, че случаят е спешен и ни трябва бърза помощ. В много от случаите обаче операторът не смята, че човекът се нуждае от неотложна помощ. Това е така, защото те са обучени да преценяват до каква степен едно състояние се определя като спешно и се нуждае от незабавна лекарска помощ.

Какво се случва, когато ви откажат спешна медицинска помощ? Най-често започвате да изпадате в паника и да обвинявате държавата, в която живеете. Не, това не е най-адекватното поведение в такива моменти.

Разлики между бърза помощ и частната линейка

Бърза помощ се изпраща от операторите на 112, когато те преценят, че живота на лицето, което се нуждае от помощ е застрашен. В много случаи държавните линейки не успяват да поемат всички сигнали, които се подават на телефон 112. Точно поради малкия брой медицински автомобили много от хората, които наистина се нуждаят от спешна помощ не я получават.

Вместо да се молите линейката да пристигне на време или въобще да ви изпратят такава се доверете на услугите на частни линейки. Тези специализирани медицински автомобили са оборудвани с нужната техника. Към тях се предоставя екип от медицински лица, които да се погрижат за пострадалия.

Частните линейки са подходящ транспорт и за трудноподвижни хора, които трябва да се придвижат до болница, лаборатория или кабинета на личния лекар. Тези превозни средства предоставят комфорт и удобство и извършват услугата от легло до легло.

В кои случаи да потърсите услугите на частни линейки

Надяваме се, че успяхте да разберете каква е разликата между спешна помощ и частни линейки. Добрата новина е, че когато ползвате услугите на частни линейки не трябва да давате отчет за състоянието на нуждаещият се от превоз. Медицинските екипи на частните линейки няма да подценят състоянието на пострадалия и винаги ще откликнат на сигнала. 

Частните линейки са предпочитан транспорт от трудноподвижни хора, които трябва да достигнат лечебно заведение. За тях градският транспорт и такситата не са вариант. Ако и вие имате такъв роднина, знаем че искате да му осигурите спокойствие и удобство.

Препоръчваме ви да използвате услугите на Emergency.bg, които разполагат с 15 оборудвани ленейки. Може да се свържете с тях 24 часа, 7 дни в седмицата, дори по празниците.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment