Историята на момината сълза

Историята на момината сълза

Момината сълза е едно от най-нежните и и силно  загадъчни цветя. Има изключителна обезоръжаваща беззащитност, голяма аристократична простота в комбинация с невероятен аромат са го превърнали в символ на неподправена женственост.

От  малките цветчета на момината сълза няма как  да се добие етерично масло, а парфюмерите отдавна са видяли как  да получават цветно-зеленият аромат, на тези снежни цветя от други видове есенции. Благодарение на това, парфюмите на основата на момина сълза  са доста  по-различни от другите. Дали в някои парфюм булгари използват тази съставка, решете сами. Момината сълза цъфти през пролетт,а с красиви, ароматни цветове като достига до 14-21 см. Височина.

Размножаването става  по вегетативен път, след  разделяне на коренището през есента или може и рано  напролет. На коренището има два вида пъпки.Почвата трябав да бъде влажна и изключително богата почва на хумус, за да се развие както трябва.Не е желателно да има плевели. Изисква полусенчести места.През около три или четири години се разсаждат, за да дават наистина качествени цветове.

Важно е да знаете, че можете да отглеждате момината  сълза и на балконът си  в кашпи.
В почвата е дорбе да има  песъчлива пръст, торф и пясък .
Важна подробност е и , че растенията се засаждат на десет см разстояние.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment