Журналистическа фотография

Журналистическа фотография, от къде да закупим снимки, направени от професионални фотографи, занимаващи се с журналистическа фотография ?

Всичко ще Ви се изясни, стига да прочетете статията…

За начало, журналистическа фотография (някъде срещано понятие е “фотожурналистика”  – това е  снимките, заснети в момент, в който известни личности държат реч, или нещо се случва на момента, а журналист го отразява чрез заснемане на кадър.

Съществуват доста специфики за това, как точно трябва да се държи журналистът – фотограф в даден момент. Днес, през 2014 година това се е превърнало в цяла научна област, като някой компании предлагат ускорени курсове за журналистическа фотография. Такива са и екипът на информационна агенция Blagoevgrad.eu  – хора, споделящи своите умения и знания с желаещи да научат повече за този тип фотография.

Поначало фотографията се дели на – пейзажна, макро, портретна и други. Журналистическата фотография си има своите хубави моменти, както и своите лоши.

Спецификите са много големи, но в статията е трудно да се разкаже за всичко.

Примерна журналистическа фотография – по – точно разработки на журналисти можете да видите в Public Photos.org

В сайтът, журналисти представят своя поглед над нещата, можете да видите много известни личности, места, на някой от които вече сте били, а други предстои да посетите и много други.

В общи линии – пишете, в случай на интерес.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment