Защо да изберете тренировка с кростренажор

Спорт

Уредът за кардио тренировки известен като „кростренажор” е едно от най-добрите постижения в областта на бодибилдинга и фитнеса.

Той обединява в едно, няколко мускулни групи. Движението извършвано като въртене на педалите, наподобява тренировка с велоергометъра; изкачване на стъпалата, която може да се направи на степер; гребни движения на тялото напред и назад и ефекта, който се постига при бягане.

Предимства на крстренажора:

Тренировките с този уред могат да изваят силуета ви, да направят по-здрав организма и по-силни мускулите. Ето, защо ако не сте съвсем наясно с ползите от кростренажора, вижте:

  1. Кростренажор за отслабване

Само половин час дневно с максимално усилие от 70% ще е от полза да горите натрупаните мазнини с този уред. Упражненията с кростренажор се изпълняват лесно и приятно, а в тях участват множество мускулни групи

Изгарянето на калории се постига благодарение на включването на всички части на тялото и разпределяне на натоварването равномерно.

  1. Кростренажор за тонус на мускулатура

Кростренажорът носи славата на фитнес уред, който работи на макс и благоприятства мускулатурата. Тренировка с кростренажор обещава натоварване на всяка мускулна група. Пример за това е въртенето на педалите, което освен глезени, ходила и прасци, раздвижа и бедрата, задните части, рамена. За да се държи воланът е нужно участието и на ръцете и мускулите на гърдите. За да се изпълняват двете споменати функции на крака и рамене, гърбът трябва да е изправен, а това допринася стягане и на коремните мускули и премахване болките в гърба и кръста.

  1. Кростренажор за кардио ефект

Редовното кардио укрепва сърцето, благоприятства кръвообращението и понижава нивата на холестерол. Тренирвка с кростренажор засилва тези ползи и подобрява дишането. Ето защо се препоръчва упражненията с този уреда да се правят с всеки, който иска здрава физическа и двигателна активност и укрепване на сърдечно-съдовата система.

  1. Кростренажор за здрави стави

Предимство на кростренажорът е, че симулира естествените движения на тялото и разпределя натоварванията равномерно. Това допринася комфорта в ставите и ги предпазва от негативни въздействия. Дори професионалните спортисти използват кростренажиор за поддържане на физическата форма, както и за възстановяване след контузия.

  1. Кростренажор – кажете НЕ на стреса

Кардио тренировката освобождава от напрежението натрупано в натоварен ден. За такава тренировка много допринасят ползите от кространажор. Те имат положителен физически и психологичен ефектът за тялото и духа.

Установено е, че след физическо натоварване тялото отделя хормона а щастието ендорфин. С крстренажор може да си подарите естествени движения, без много усилия и у дома. Имате право сами да диктувате по кое време да бъде тренировката ви.

Отдайте се на приятното усещане да се разпуснете и си подарете това удобство в домашната среда – крострнажор!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment