За нуждата от съдружник в бизнес начинанията

На всеки човек му е ясно, че предприемачеството не е лесна работа. За да се започне бизнес и за да бъде той успешен се изискват много усилия, умения, познания, а в много от случаите и средства. Накрая, но не на последно място трябва да отчетем и рискът. Рискът в професионален и финансов план. Когато човек се реши да стане предприемач, той се отказва от финансовата си стабилност, която му дава заплатата. Той се отказва от шанса да развие кариера във вече успешна компания. Ако не се отказва, то той поне го отлага във време, което в последствие може да се окаже фатално. И все пак много решават да рискуват и да опитат, съблазнени от възможността за един по-добър  и независим живот.

В такъв момент, когато сте на път да направите наистина голяма крачка в живота си, е хубаво да имате човек до себе си, на който можете да разчитате. Да потърсите съмишленик, с който имате обща цел в обща сфера и да си партнирате за постигането на успешен бизнес. Не винаги обаче това е добър вариант, особено когато човекът не Ви е много близък.

Кога да се доверим на съдружник и да направим общ бизнес с него

Причините за да се решите на бизнес със съдружник може да бъдат много. Те могат да бъдат както чисто финансови, така и поради чисто професионални причини. В много случаи хората са партнират поради професионалните си опит и качества. Ако вие сте млад предприемач, който има финансовата възможност да започне бизнес в дадена сфера, но няма професионалните знания и опит за да го направи е добре ако успеете да откриете човек с опит и познания в сферата, който би искал да Ви стане партньор в бъдещите начинания. Това е и нож с две остриета, затова да трябва да внимавате и да се ангажирате с човек, на който имате доверие за да не Ви скрои някой номер след време, когато бизнеса се развие.

Другият вариант е точно обратният. Имате опит и знания. Дълго време сте работили в дадена ниша и искате да се отделите да развиете собствен бизнес, но нямате необходимите средства за да го постигнете. Намирате близък човек, с необходимите средства и го убеждавате да инвестира във вас като стане ваш партньор. След това преминавате по процедурата по регистрация на ООД и стартиране на съвместния Ви бизнес.

Процедура по стартиране на бизнес

Като цяло започването на бизнес не е толкова сложно, като има няколко стъпки, които трябва се изпълнят за да можете Вие и партньора Ви да стартирате бизнеса си плавно и безпроблемно. Тези стъпки са изготвяне на бизнес план, регистрация на ООД, откриване на подходяща счетоводна къща и наемане на офис с всичките му необходими консумативи.

Бизнес планът служи за начертаване на правилния път на вашия бизнес. Той е необходим за да не загубите в един етап от работата своето виждане за бъдещето развитие. С негова помощ ще елиминирате до минимум грешките, които винаги съпътстват един начинаещ предприемач. Следващата стъпка е регистрация на ООД. Хубаво е да сте наясно с цялата процедура и тънкостите, когато ще работите със съдружник. Потърсете фирма, която се занимава професионално с регистрация на ООД и ЕООД. Задължително хората от фирмата трябва да са юристи за да могат да Ви съдействат и отговорят на вашите въпроси. Изчистете всичко свързано с дялове и позиции в новата фирма още при самото регистриране на вашето ООД. Така ще избегнете евентуални разногласия в последствие. Хубаво е да обсъдите, кой  ще бъде управител на фирмата, за какъв период и на какъв принцип. Важно е от гледна точка на осигуровките на управителя. Има я и опцията да си наемете управител, ако възнамерявате още от самото началото да наемате служители. Можете да попитате за съвет и фирмата, която ще се наеме да направи регистрация на вашето ООД. Тях може да попитате за препоръка на счетоводна къща. Те със сигурност имат поглед и върху тази ниша.

Стигаме до стъпката, когато трябва да наемете офис и да започнете да работите. Не е хубаво да се изхвърляте в началото със скъпи офиси и големи разходи, защото така те ще Ви изядат бюджета, а фактически не водят до директни приходи.  Един средностатистически офис в широкия център на града, в който живеете е идеален за целта.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment