Вики и нейното ново средство за забавление

– Тра-ла-лааа…малката Вики, тананикайки си известна детска мелодийка, профучаваше от единия до другия край, а вятърът развяваше нежната й, всеоще, бебешка косичка

– Мяууу..къъххххх…- котаракът, който мързеливо дремеше насред двора и дори не помръдваше мустаците си, побягна, изплашен до смърт при вида на рязко спрялите до него Вики и закупената й преди месец тротинетка.

– Мамо, мамо! Видя ли колко съм бърза, почти колкото вятъра! А как плавно спирам…

Усмихнах се и продължих да подрязвам червените си рози, а тя се впусна в нов спринт из двора.

Истината е, че не искахме да й купуваме подобни опасни (поне според мен) превозни средства, с които може лесно да падне и кой знае какво още да й се случи. Малка е, едва на 3, а аз изпитвам ужас от всякакви падания, но като я гледам колко е щастлива, а и от магазина, от който я купихме, момичетата бяха толкова мили, обясниха ни всичко най-подробно и ни увериха, че са едни от най-стабилните и безопасни тротинетки, намиращи се на пазара в момента. Разбира се, настоях да вземем и каска и протектори, много атрактивни и в същият като тротинетката любим на Вики розов цвят.

Въпреки взетите крути предпазни мерки и средства, в мен остана тайната надежда, Вики да постъпи с тротинетката, така както с всичките си останали играчки – да я зареже на втората седмица. Но за мое съжаление и огромна радост на баща й, това не се случи. Един месец по-късно, Вики продължава да се радва на компанията на своя верен другар тротинетката Globber и заедно да обикалят из улиците и дворовете, подплашвайки всичко живо покрай което минат. Дори съседското куче се отегчи и престана да лае, когато профучават край него с бясна скорост.

От съвсем скоро, любопитната съседка от къщата до нас, като видя колко са здрави и издържливи тези тротинетки, купи на сина си същата марка, но тя, за разлика, от нас, е по-смела и взе от тротинетките на две колела (нашата е с три).

– Достатъчно голям е вече, няма всяка година да му купувам нова тротинетка. Замислям се даже дали да не си купя за мен от онези, които като ги ритнеш и се сгъват и са със спирачка на кормилото, много лесно ще се придвижвам до работа и обратно – казва тя.

Ако искате и вие да се запознаете с тези великолепни, цветни и забавни тротинетки и още куп играчки и детски стоки, посетете: http://www.guga.bg/bg/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment