Велоергометри за фитнес

Знаете ли, че когато караме велосипед за една минута се изразходват десет калории, а когато бягаме за една минута шест калории. Може би се питате защо е така понеже бягането изисква повече усилия, а с велосипеда се изминава по-голямо разстояние и умората е различна след като сме бягали или карали велосипед едно и също време. При карането на велосипед във връзка пазенето на равновесие участват повече мускули и мускулни групи поради което се изразходват и повече калории, вследствие на тяхната работа. Така ли стои обаче въпроса при използването на велоергометри или стационарните велосипеди във фитнес залите? Активно занимаващите се с фитнес и използващи велоергометри у дома знаят, че изгорените калории зависят от степента на натоварване в зависимост от избраната предварително зададена в уреда програма, а също така и от времето на тренировката.

Велоергометрите са идеално и много добро средство за тренировка на долните крайници във фитнес залите или у дома на закрито. Използването им намалява опасността от неприятни пътни инциденти защото това е велосипед за домашно каране и тренировка на долните крайници. Обикновено съвременните велоергометри за фитнес са електронни като степента на трудност на въртенето на маховика се контролира по електронен път, а не както в първите модели, чрез фрикция или притискане с различна сила на маховика по механичен път. Също така в ръкохватките имат вградени датчици за следене и измерване на пулса, които се показват върху течен кристален дисплей, където също се отчитат изминатото разстояние, скорост и изгорени калории. Съвременните фитнес велоергометри благодарение на електронно контролираната сила върху маховика създават условия за симулиране на каране по наклон от един до дванадесет процента или все едно изкачваме връх Шипка с велосипед. Тези фитнес уреди в ценово отношение варират от 500 до и над 2000 лева. Едно от местата където можете да намерите тези уреди на изгодни и достъпни цени с много добро качество е виртуалния магазин спортен склад. Начините за плащане са лесни и удобни.

Споменатите по-горе фитнес уреди може да се използват и в домашни условия за хора любители или професионалисти не само през зимата, а и през останалите сезони на годината. Това е една дългосрочна инвестиция във здравето на всеки един притежател на такъв фитнес уред или занимаващ се със спорт и фитнес човек. Велоергометрите също така са много полезни за хората, които работят в офиси или на бюро по цял ден с ограничена двигателна активност. Те са идеално средство за раздвижване след работния ден в офиса, където стреса е по-голям от физическата умора. Физическото натоварване е добро средство за премахване на стреса. Ето защо използването на тези фитнес уреди дори и минимално време след напрегнат работен ден ще ви повлияе много добре не само на вашето физическо, но и на психическото ви здраве.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment