Вечерни дамски чанти

Вечерните дамски чанти са неизменен аксесоар към вечерното облекло на една дама. Този моден аксесоар е навлязал още в предишните векове от една много известана дама в столицата на модата Париж. Тази дама е живяла през 18-ти век и е била много известна навсякъде из Париж и кралския двор. Тя е популяризирала вечерна дамска чанта като аксесоар към вечерния тоалет. На всяко вечерно събитие тя била с малка чантичка умело съчетана с обувките и тоалета й. От 18-ти век до сега са изминали цели 3 века, но вечерната чнатичка като моден аксесоар не е отлетяла с времето, а напротив претърпяла е своята еволюция.

Както всички знаем, ние жените обичаме да слагаме всичко в нашите чанти, но  практически това е невъзможно в дамските чантите, защото големината на самата чанти не ни го позволява. Основните вещи, които една вечерна чанта може да побере са: дамско портмоне (ако не е много голямо, разбира се), мобилен телефон, ключове, компактни гримове, парфьом и кърпички (мокри или сухи). Това са и основните неща, които трябват на една дама за вечерта.

В днешно време има голямо разнообразие на чанти било то вечерни или не. Има чанти за всеки тип жена или чанти за всеки тип вкус. Те се различават както по цветове, така и по материала от който са направени. Някои чанти се отличават и по формата и по укрсата върху тях. Има чанти с пайети, с камани, кристали и куп други джундурии, които биха привлекли окото, има и такива, които са по-смепли и ненатапрчиви, изистен вариант. Такива например са чанти от кожа или текстил.

Вечерната чанта се е превърнала в един задължителен аксесоар, който разбира се трябва да бъде съчетан както с обувките така и с роклата или облеклото на дамата. Най-срещаният дизайн на вечерна чанта е чанта тип плик, тя е много красива и добре пасва на елегантна и стилна визия.

Спокойно бихме заявили, че дамската чанта е жизненоважна за жената, с нея тя се чувства спокойна и уверена, че всичко от което се нуждае е на една ръка разстояние. А що се отнася до вечерната чанта – някой би казал, че тя е аксесоар към тоалета, да – така е, но също така тя се явява и като голяма необходимост за дамата.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment