Туризъм и почивка – има какво да се види в България

България е една чудесна страна, която е събрала на толкова малко територия изключително много културни, природни и исторически забележителности. Нашата страна е с много благоприятен климат за туризъм, а и една цялостна обиколка няма да отнеме нито много време, нито много пари. Затова ако сте решили да пътувате в чужбина, първо е по-добре да опознаете родните природни богатства.

Може би всеки е чувал за 100-те национални туристическа обекта, но колко от Вас са запознати с тях и колко от Вас са посетили поне половината? Може би поради липса на време или средства не всеки може да опознае родната България, но е хубаво когато имате възможност да го правите, преди да тръгнете на почивка в различни места по света. Във всеки един град, във всяко едно селце, дори и там, където няма хора, винаги има нещо интересно което да се види.

100-те национални туристически обекта са определени от Асоциацията на българското туристическо движение. Тези обекти включват интересни архитектурни сгради, паметници, древни местности и забележителности, резервати, музеи на изкуството, храмове, както и редица природни феномени, реки и планини. Всички тези места заслужават да бъдат посетени и да се полюбувате на родната красота. Във всяка една населена или ненаселена местност има поне 1 обект, който да е с историческо, географско или културно значение.

Много от 100-те национални туристически обекта са световно известни и са желана дестинация дори от чуждестранните туристи. Някой от тях са само със значение за българите, но пак трябва да бъдат разгледани, за да сме запознати с това, което притежаваме. Няма човек, който да е посетил тези обекти и да не е останал впечатлен. Много от нас дори не подозират, че в малката България има толкова много места, които си заслужават славата и вниманието, но ако сте решили да пътувате е добре да се запознаете със 100-те национални обекта. Опознайте страната ни отвътре, запознайте се с най-красивите кътчета на България и ако смятате, че сте си изгубили времето (което е малко вероятно) можете да се насочите към чужбина.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment