Силата на позитивните новини

„Фокусирайте се върху положителното.“ Ако сте като повечето хора, сте чували това клише веднъж или два пъти (или милион пъти). Нещастната истина е, че светът е пълен с негативизъм. Всъщност се смята, че около 90% от всички медийни новини са негативни. Ако негативността е това, с което постоянно храним мозъка си, не е чудно, че често ни е трудно да продължим да се усмихваме.

Какво ще стане, ако… вместо да фокусираме цялото си внимание върху лошите новини, направим съзнателни усилия да консумираме повече положителни новини? Само си представете как може да изглежда нашият свят. Ще бъдем ли по-добри, по-щастливи или евентуално по-доволни от живота?

Позитивните новини са освежаващи

Нали знаете онази глътка свеж въздух, която идва през отворените прозорци след силна дъждовна буря? Добрите новини са ви от полза по същия начин! Чуването на нещо, което ви прави щастливи, след като сте слушали само за лоши неща толкова дълго, води до момент, в който всичко в света изглежда наред. Какъв сладък момент е това. Добре за всички ни, нали?!

Най-добрата част е, че колкото повече се фокусирате върху положителните неща в живота, толкова повече мозъкът ви е настроен да търси повече положителни неща в бъдещето.

Проучванията показват, че добрите чувства, които изпитвате от щастливите новини, ви карат естествено да ги търсите по-често. Ура за всички глътки свеж въздух във вашето бъдеще!

Това ни дава надежда

Вярата ни в човечеството се възстановява, когато четем истории за хора, които правят всичко възможно, за да помогнат на другите. Това възобновява нашата надежда и ни кара да осъзнаем, че само защото има лоши неща в света, позитивността все още съществува!

Само си помислете за историята за човека, който оставил бакшиш от 16 000 лева в ресторант, защото можел. Това са историите, които ни мотивират да бъдем по-добри – типът новини, за които си струва да се настроите.

Положителни новини, по-здрави сте

Вероятно можете да направите доста добро обобщение за ползите за психичното здраве от положителните новини. Като цяло ви прави по-…позитивен! От гледна точка на мисленето, това е полезно в борбата с депресията, регулирането на настроението ви и поддържането на като цяло добър възглед за живота.

Това, което вие (и много други хора) може да не осъзнавате, е как добрите новини могат да бъдат от полза за вашето физическо здраве. Добавянето на повече позитивизъм към живота ви може буквално да удължи живота ви, да повиши устойчивостта към обикновена настинка (кой знае!?) и да подобри вашето сърдечно-съдово здраве.

Изведнъж лошото не е толкова лошо

Никога няма да можете да се отървете от всички негативните аспекти на живота си – това е просто животът. Но едно нещо, което позитивните новини могат да направят за вас, е да направят тези негативи да изглеждат много по-малко големи и страшни. Новинарските станции добавят положителни истории в края на излъчването си, за да балансират част от негативните.

И не само гледането на вечерните новини може да окаже въздействие! Споделянето на положителни новини с приятел или член на семейството може да има същия ефект. Без значение какво се случва в живота ви, тази сребърна подплата може да носи потенциала да преобърне целия ви ден … и всички можем да се съгласим, че ако направиш някой друг щастлив, ще се почувстваш добре.

Сега е време да излезете и да започнете да пълните мозъка си с положителни новини!

Не забравяйте, че вие винаги контролирате медиите, които консумирате. Дали е положително или отрицателно зависи от вас!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment