Сертификат Коректна Фирма – в крайна сметка анализът е обективен

Както вече знаете, отдавна се занимавам с анализ на различни PR – рекламни продукти достъпни на българския пазар. На скоро няколко читателя ме помолиха за анализ на проекта” Коректна Фирма”.

Дали наистина гoре споменатият сертификат е коректен? Ще се постараем да направим кратък анализ на това, което казват телефонните консултанти при разговор с клиенти.

Получих транскрипцията на един от телефонните разговори, проведен от мой читател. От нея става ясно, че консултантите звънят да информират за изследване, което е било проведено за сметка на “Коректна Фирма”. Хм… изследване за своя сметка? Доста алтруистично от тяхна страна… Но дори не става въпрос само за това – най- важното е това, че никой не иска да ни въведе в разходи за това изследване – от тази гледна точка давам голям плюс за фирмата.

След няколко по- незначителни изречения, консултантът преминава към съществената част – оказва се, че иска нещо да ни предложи. В какво тогава се състои цялата оферта? В продажбата на хартиен вариант на сертификата, визитка на Интернет страницата и някакви рекламни стикери. Кратко казано трябва да получим куриерска пратка, която се заплаща при получаването и. Цената, която разбирам е 59 лв нето плюс доставката 7 лв. Цената за доставка, хъм – изглежда стандартна. От любопитство проверих каква е цената за доставка на такъв плик то врата до врата – наистина стандартната куриерска цена е на стойност 7 лв – до тук добре  😉 Също така цялата сума трябва да е еднократна и без никакви абонаменти. Разпитвайки фирми, които са получили този сертификат разбрах, че това е вярно.  С две думи – фирмата не се опитва да ни обвърже с циклични разходи – плащаме веднъж и край. След разговор с няколко фирми никой не се е оплакал, че някой е опитал да добави допълнителни фактури, обвързващи се с допълнителни плащания – още един плюс. 69 лв плюс определеното от Република България ДДС на стойност 20%, както и цената на доставката правят точно 77,5 лв. За такъв тип проект тази цена е доста ниска – получаването на други сертификати е свързано с много по-големи разходи като от няколко стотин до няколко хиляди лева.

 

Ниската цена предполагам се дължи на количеството и на сравнително лесната система на верификация, базираща върху мненията в Интернет – не е нужно да се проверяват ръчно, предполагам, че всичко това става с помощта на специално написана програма. От това което виждам е насочен предимно към малки и средни фирми – за разлика от повечето достъпни на изследователският пазар.

 

Относно действието – нищо не мога да кажа – не знам, не съм проверявал. След разговор с няколко фирми мога да кажа само едно, че за щастие фирма “Изследователски център на клиентските мнения” ЕООД, която е операторът на този проект по никакъв начин не се опитва да ни въвлече в допълнителни разходи – дават това, което предлагат – нищо повече, нищо по-малко. Дали си струва да се купи? Според мене 77 лв не са много, ако наистина може да ни помогне в бизнесът – можем да го вземем, дори и за проба 😉

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment