Сертификат Коректна Фирма. Притежаването на сертификати допринася ли нещо положително в нашата фирма?

Време е да разгледаме смисъла да имаме стена, на която да висят различни видове отличия и сертификати в офиса ни.

По какъв начин въздействат върху клиентите? По какъв начин използването им може да ни доведе желаният маркетингов успех – а именно ръст на клиентите, изграждане на взаимоотношения и доверие сред клиентите, които за първи път посещават нашата фирма?

certificatesПърво – грижата за изграждане на добрата си визия. Клиентите, макар и да не говорят за това, те обръщат голямо внимание на изразените мнения по адреса на фирмата, с която им предстои да сътрудничат.

Това се отнася за абсолютно всички фирми – от шивашко ателие до фирма, изпълняваща огромни строителни дейности. Всяко сътрудничество се развива добре когато има подкрепа от взаимно доверие. Въпреки това е тежко да се изгради такова доверие, преди да започнат взаимоотношенията с клиентите – извършена услуга или продажба.

Нека да си представим ситуацията – влизаме в седалище на фирма. Не веднъж се случва, че трябва да почакаме за нещо.

Какво правим тогава? Обикновено просто оглеждаме помещението, в което се намираме – поради простата причина, че нямаме какво да правим. Ако в този момент забележим, че фирмата бе отличена от някакви външни организации – определено възбужда нашият интерес – уважението към тази фирма, както и това към което се стреми всяка една фирма – доверие.

Притежаваните в собствения офис сертификати и награди със сигурност обогатяват престижът на фирмата на фона на конкуренцията.

Не подлежи на съмнения, че клиентите предпочитат да работят с фирми, които не са „сиви“ – клиентите преди всичко желаят качествени услуги – не обичат да се разочароват, а безспорно фирми, с които се работи за първи път се държат на по-голяма дистанция.

Притежаваните сертификати определено могат да съкратят тази дистанция. Нашата работа посветена в убеждаване на клиентите да използват именно нашите услуги определено става по лека – когато зад гърба си имаме разни външни удостоверения за нашето качество.

В продължение на това – част от фирмите обслужващи сертификати провеждат също и рекламна дейност за своите участници – примерно чрез промотиране на фирмата на своите интернет страници, предоставяйки различни рекламни материали, също както и изграждането на визитки на участниците си в своите интернет страници.

Това е възможност да привлечем нови клиенти, които даже не са чували за нашата фирма до сега. Това със сигурност си заслужава, понеже още при първият контакт с нашата оферта клиентите се сблъскват с позитивен принос за нашето предприятие. От психологична гледна точка – добрият принос още от самото начало определено ни улеснява бъдещото сътрудничество, като клиента се обръща към нас позитивно настроен.

Пазарът в България е много скромен от към такъв тип отличия, насочени към малки фирми. Определено с предимство тука е проектът – Коректна Фирма – воден от Изследователски център на клиентските мнения. „Коректна Фирма“ предлага доста интересен метод за проверка на фирмите, както и сравнително ниско, еднократно заплащане 77,52 лв с ДДС е целият разход.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment