Профили за дограма

Когато дойде време за смяна на дограма, потребителя започва да си задава няколко въпроса, които затрудняват избора му. Все по-рядко домакинствата слагат дървена дограма. Най-честите колебания обаче при смяната на дограмата са дали тя да е алуминиева или пвц. Една от най-сериозните причини, която се наблюдава при избора на дограма е топлоизолацията.  В този случай Пвц дограмата е подходяща, защото не допуска интензивен топлообмен, тъй като самият материал наречен PVC има изключително ниски стойности на топлопроводимост.  Друг мотив за избора на пвц е нейния добър външен вид, за който не се изисква почти никаква поддръжка. Няма да се наложи да я боядисвате или да нанасяте различни защитни покрития. Достатъчно е да я почиствате с мокра кърпа при нужда. Освен това пвц дограма се монтира много лесно, заради природата на самия материал, който е мек и гъвкав. Друг проблем е влагата, с която много домакинства не могат да се справят. Пвц дограма кондензира влагата по-трудно.
Алуминиевите дограми пък предлагат по-голямо разнообразие от цветове. Алуминият е устойчив при пожари и земетресения, както и е неподатлив на големи температурни амплитуди.

Избора на дограма зависи предимно от характера на сградата или интериора на жилището, но най-вече е въпрос на личен вкус и предпочитания.

За щастие на пазара има достатъчно избор на дограми. През 2007г. Бултем стартира проект за екструзия на прозоречни системи “Baufen profiles’’. Съвместно с австрийски специалисти е извършено проектиране и пускане в експлоатация  на ново модерно оборудвано производствено предприятие.

Baufen  profiles е утвърден производител на PVC профили за прозорци и врати. За да гарантираме постоянство и високо качество на нашите продукти, ние работим с оборудване от най – добрите в бранша – екструзионни линии и инструменти от Greiner Extrusion – Austria и екструдери на KraussMaffei, Germany – световни лидери в тази област.

Персоналът  е преминал специализирано обучение в Greiner Competence Center – Austria и допълнително обучение от немски и австрийски специалисти в реални условия в България.

Продуктът е с европейско качество отговарящ на най-новите изисквания за екологично производство и опазване на околната среда. Предприятието работи в духа на „да защитиш хората и околната среда” в стремежа си към съвършенство.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment