Професионални миялни машини – практичност и сигурност

Кухненското оборудване за всеки ресторант, бар, детска градина или училище не може да мине без професионални миялни машини. Те пестят време и разходи за ток и вода. Затова умело подбраната съдомиялна ще ви се отблагодари десетократно, когато от нея започнат да излизат чисти като сълза съдове, и то за кратко време.

От създаването им през 1850 г. до днес различните видове професионални миялни машини са се усъвършенствали до такава степен, че могат да направят чудеса в забързаното ежедневие не само на домакините, но и най-вече на работещите в сферата на общественото хранене. Там е задължително да се инсталират професионални миялни машини, понякога дори повече от една, за да се почистят бързо всички замърсени съдове.

Устройството на всички професионални миялни машини има няколко основни компонента, които при отделните марки са с различни размери и мощности: измиваща помпа, автоматичен дозатор, програматор с множество допълнителни функции, светещ контролен бутон. Много е важно измиващата помпа да е достатъчно мощна, за да почисти и най-упоритите остатъци от храна.

С особено внимание се подхожда при избора на професионалните миялни машини и към техните габарити и клас на икономичност. За целта се предлагат варианти за вграждане, с конзоли, свободностоящи и със специален цикъл на измиване при 90- 180 градуса, който пести енергия и вода. Кошницата, в която се поставят мръсните чинии, чаши, вилици и лъжици, има обособени подразделения за различните видове прибори. Удобство е конзолната форма, която се използва за мръсните чаши. На голяма почит са онези професионални миялни машини, които имат висока продуктивност- 720/ 1080 чинии за час. Дозаторите за измиващ и изплакващ препарат осигуряват чистота и блясък и на най-замърсените съдове.

Производителите на този вид бяла техника се стремят да отговорят на нуждите на потребителите, създавайки най-различни видове професионални миялни машини – за измиване на чинии, чаши, тенджери, табли и дори тигани. По-малките заведения за обществено хранене използват най-често универсална професионална съдомиялна машина, която измива всякакви прибори. По-големите барове, ресторанти, столове в детски градини и училища оборудват своите кухни и с чашомиялни и по-големи по размер професионални миялни машини, защото потокът на замърсените съдове е непрекъснат и е необходимо да има винаги в наличност достатъчен брой комплекти с чисти прибори за хранене. За по-голямо улеснение вече се използват и специалните миялни машини за тави, тигани и тенджери. Изработени от неръждаема стомана, със заоблени вътрешни ъгли, които осигуряват по-добра хигиена и лесно измиване, този вид професионални миялни машини са нещо повече от лукс- те са необходимост за всяко професионално кухненско оборудване.

Важно предимство на най-добре изработените професионални миялни машини е тяхното двойно покритие, което подпомага максималното затопляне на водата и действа обезшумяващо.

Както всеки уред в домакинството, така и професионалните миялни машини се нуждаят от почистване и поддръжка.За тази цел са създадени специални препарати- гелове и ароматизатори, осигуряващи отлична хигиена и по-дълга употреба на професионалните миялни.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment