Важни правила за приготвяне на компот

Много български семейства обичат компот и поради тази причина ние ще представим няколко важни правила за неговото приготвяне. Все по-често ставаме свидетели на хора, които търсят решение при варене на компоти и ние от Sgotvi.com реагираме мигновено на молбите им;

– Първото важно правило за приготвяне и сваряване на компот е намирането на подходящ съд. Съветваме ви той да бъде от неръждаема стомана или алуминий. Най-доброто решение си остават емайлираните съдове, които горещо препоръчваме.

– За да стане компотът както трябва варете на слаб огън.

– Компотите приготвени от плод с костила е добре да бъдат употребени преди изминаването на 12 месечен период. По-късната им консумация крие риск от заболявания на стомаха заради повишената киселинност.

– Ако искате да запазите витамините във вашия компот, по време на варене прибавете към сиропа му лимонова киселина.

– Добрият компот от сушени плодове се вари около дванадесет часа преди да бъде поднесен на трапезата ви. Така той е по-вкусен и годен за употреба.

Очаквайте още рецепти за приготвяне на компоти и сокове за цялото ви семейство. Нашият сайт се старае да разгърне потенциала си и да ви осигури най-добрите кулинарни трикове. Благодарим ви, че ни посетихте и до нови срещи отново на познатото място.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment