Предимства на външните щори

„Моят дом е моята крепост”, точно заради това трябва да го пазим и да се грижим за него. Всеки човек е положил много усилия, докато събере средства, намери и купи своето жилище. Точно по тази причина, хората се грижат за него, обновяват го, ремонтират и поддържат приличния му външен вид. Домът показва същността на собствениците си, дали те държат да реда, чистотата и блясъка или са привърженици на хаоса и немарливостта. Едно от най-важните неща е, да се поддържа домашния уют. Това се постига ако го обезопасите и осигурите топлина през зимата и хладина през лятото. Не говорим за вентилатори и климатици, а за едни практични външни щори.

От край време, това е начинът който ни предпазва най-вече от горещото през лятото. Всички останали „технологии” се появиха по-късно и се считат за по-модерни. Все пак няма да сгрешите, ако се доверите на „стария метод”, наречен външни щори. Материалът, от който може да се изработят е алуминий или PVC, разбира се, може да се получи и комбиниран вариант.

Какви са техните плюсове? Естествено, най-напред ще споменем това, че предпазва дома ни от упоритите слънчеви лъчи, праха, шума и водата. Освен това, защитава дограмата ви от повреждане и климатични влияния. Всички външни щори са с опростен и лесен механизъм за движение, алуминиеви ламели с пълнеж от пенополиуретан или двойно подсилена пластмаса. За улеснение се създават видове с възможност за задвижване от слънце, дъжд, вятър, електродвигател или дистанционно. Факт, който доказва, че ако ги притежавате, няма да се нуждаете от климатик е, че благодарение на тях, температурата в стаята се понижава от 5 до 15 градуса. Какво по-хубаво – нещо евтино, но също толкова качествено. Досега говорихме за лятото, през зимата щорите също са изключително полезни, защото чрез тях загубата на топлина се свежда до минимум, благодарение на създалата се въздушна възглавница под прозореца.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment