Потребителите избират между евтините и най-скъпите телефони

Проучването на пазара за телефони през 2014 година показва, че силно конкуриращите се производители на смартфони очертават особеното поведение на потребителите. Данните показват, че най-продаваните телефони не са тези от среден клас. Най-предпочитани са луксозните и евтините. Според специалисти, това явление показва пропастта между класите в обществата из цял свят.

Един от новите играчи на пазара е Lenovo, който придоби мобилния бизнес на Motorola. Любопитно е да се поразмишлява върху въпроса какво ще постигне компанията в сектора на смартфоните, докато същевременно прогнозите по отношение на лаптопите и таблетите предвиждат блестящо бъдеще. През 2015 година се очаква Lenovo да заеме второто място в света в тази пазарна ниша. Китайският гигант също така възнамерява да съсредоточи усилията си върху развитието на пазара на ноутбуци, но не и да се напъне за по-добри резултати сред смартфоните – един от най-иновативните продукти в наши дни, за които потребителите държат да могат да изпълняват все по-много функции. Тази нагласа на Lenovo предопределя и не особено атрактивните модели на умни телефони, които обаче все пак привличат потребителите заради по-достъпната си цена.

Типичен пример на смартфон на компанията е Леново 369. Компактният пластмасов корпус на смартфона е със закръглени ъгли и страници. Благодарение на този факт, той отлично се настанява в дланта. Формата му е такава, че пасва идеално за момичета, но пък за зрели мъже вероятно е твърде малък – т.е. ще се губи в ръката им. Гръбчето на Lenovo а369i е запомнящо се. Матово и с детайли, които не позволяват на телефона да се изплъзне заплашително от ръката ви и да падне на пода.

Разположението на елементите за управление са с типично традиционно позициониране – под екрана има три сензорни клавиша. Те реагират добре при натиск и са без подсветка. Малко по-долу ще откриете микрофон. Това е стандартно за повечето смарт устройства но практиката показва че това решение е много удобно за повечето потребители. Естествено от Епъл са на друго мнение и използват само един механичен бутон, но както се казва за всеки трябва да има по нещо. При Андроид потребителите това решение се счита за най-доброто и се използва от по-голямата част от производителите на смартфони.

Тествания на смартфона показват, че той се държи доста добре, предвид класа си. Дори при силен натиск корпусът не издава нито звук, отсъстват и луфтове.  Lenovo а369i работи с операционна система Android 4.2.2. Потребителският интерфейс е опростена версия на Lenovo Launcher. Тя се харесва доста от някои потребители но същевременно търпи доста критики от други.

Положителна черта на този смартфон е, че поддържа много видео формати, което го прави идеален за любителите на тази функция. Качеството на възпроизвеждане на музика е средно, но стандартно за апаратите от тази платформа. Повече информация за смартфона както и за всички други модели на марката Леново можете да научите на PhonesData.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment