Съвременни строителни технологии

В момента живеем в свят, който плава към автоматизирано бъдеще, като всички сфери на живота ни имат някакво изкуствено участие. Строителният сектор на страната ни е може би удивителен пример, който изследва динамичните ефекти на новото

Строителна технологии, която идва заедно с това ново автоматизирано бъдеще.

Строителната технология включва всички вълнуващи, футуристични и животоспасяващи иновации, направени в строителния сектор. С цялото това вълнение, ние сме тук, за да ви дадем информация за новите техники в строителството.

Какво е Contech?

Contech е терминът, който се използва за всички иновации, които се използват в строителния сектор. Може също да бъде категоризиран като Технология за недвижими имоти.

Тези технологични иновации помагат при изграждането на сложни строителни конструкции с намалена смъртност и време на завършване с намален въглероден отпечатък.

С използването на дрон технология, автоматизирано строителство и изкуствено картографиране във възход, може само да се спекулира къде ще свършат границите на строителния сектор. Всички тези инструменти, машини и т.н. се наричат широко Contech.

Digital network connection lines of high-rise office buildings, skyscrapers, architectures in financial district. Smart urban city for business and technology concept background in Downtown Singapore.

Традиционни и популярни техники на строителство

Традиционните и популярни техники, които се следват от дълго време в България, включват дървен кофраж, строителна технология MIVAN, сглобяема технология, рамкова конструкция и др.

Тези техники се използват от началото на 90-те до сега. За да разберете по-добре традиционните техники на строителство, ето някои от популярните методи, които се следват в България:

1) Дървени кофражни системи:

Кофражът е основно временна или постоянна форма, в която се изливат бетон и други подобни материали, които след това се отстраняват или оставят, за да се използва конструкцията. Това е една от популярните евтини строителни технологии в България.

Дървеният кофраж, както подсказва името, е използването на дървен материал за формиране на различни форми, в които по-късно ще се излива бетон. Повечето строителни фирми в България следват този стил на кофраж. Повечето вили и самостоятелни къщи са построени по този метод. Те са лесни за конструиране и деконструиране, лесни за боравене поради тяхната лека и изключително гъвкава природа.

2) Строителна технология MIVAN:

Технологията Mivan, по-известна също като кофраж Mivan, навлезе широко в употреба, когато се появи необходимостта от ефективна технология за жилищно строителство. Следвайки същата система като дървения кофраж, но използвайки алуминий вместо дърво, за да действа като матрица, в която се излива бетон.

Нарича се още алуминиева кофражна система.

Концепцията стана популярна в страните от Персийския залив, Европа и някои части на Азия, включително България. Mivan Formwork Technology се използва главно за мащабни строителни начинания и по-големи строителни обекти. Алуминият е по-издръжлив, устойчив на сеизмична активност, намалява времето за строителство. Гладкото покритие на ниска цена го прави популярен избор.

3) Сглобяема технология:

С тежки критики, които бяха насочени срещу строителната индустрия за това, че е трудоемка и замърсява. Има начин да има рентабилни строителна техника в България и това е сглобяемата технология.

При тази технология всички елементи, използвани в строителния процес, като плочи, плочки, прозорци, врати и т.н., се произвеждат в сглобяеми производствени единици на компютърно базирани системи. Тези компютърни системи помагат за намаляване на загубата на материали и прецизност заедно с укрепването на сградата, като същевременно намаляват общите разходи строителство на сградата с близо 15%. Освен това е екологичен.

4) Рамкова конструкция на RCC:

RCC означава армиран циментов бетон. Могат да бъдат създадени много различни видове конструкции, включително компоненти за сградата, използващи RCC, включително плочи, стени, средства, колони, основи и др.

При RCC рамковите конструкции натоварването на сградата вече не е върху плочите, а върху колоните и гредите на сградата, които пренасят цялото натоварване върху почвата. Това помага за добавяне на по-добра здравина на сградата, като същевременно намалява разходите и материалите.

Заключение

Сред многото строителни технологии, изкуственият интелект е най-търсеният. Много хора бъркат изкуствения интелект или AI със SIRI или google асистент в нашите телефони, но това не е така. AI е всичко изкуствено, създадено от човека, което може да изрази интелигентност в някакъв аспект. От автоматизирана конструкция до самопилотиращи дронове, всички те са AI.

От видовете тухли, използвани за строителство, до перфектната смес, за да направите най-здравия бетон за необходимия проект. Боравенето с AI, което работи на като или дори по-бързо от човешките експерти, може да изчисли всички променливи, които могат да възникнат, ако се въведат необходимите данни. Сега може би си мислите, че AI само ни помага да създаваме изкуство, което разкъсва небето, но AI не свършва дотук.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment