Поставянето на дограма

http://bgmaistor.weebly.com/

         Поставянето на дограмата започва с вземането на размерите. Готовия прозорец не може да се смали нито уголеми. Следователно или трябва да се кърти или се оставят твърде големи фуги за запълване с пяна, което прави “обръщането” на прозореца по-трудно. Двата случая обаче са за предпочитане от това да вклиним прозореца в отвора и той да е под напрежение. Разстоянието до стената е задължително и не е препоръчително да  е много голямо.
        Там трябва да има пяна, за да го държи. Затова ако ще си взимате размера сами, взимайте го отвън и осмислете понятието “светъл отвор”. Не казвам често, а винаги  отворът е крив следователно се взимат най-малките размери. Освен това внимавайте докъде стига старата, за да не се чудите при демонтажа, как “тая дупка” стана толкова голяма. При демонтажа на старата, трябва да се внимава да не ударите някой под Вас, препоръчваме да обезопасите района, защото бели стават.
Дограмата има своите елементи.
1 Обков – това е нещото, което най-много се ползва и следователно най-много се товари. Тук компромис няма взима се най-доброто.
2 Профил ПВЦ – Видове много, марки много, камери чудесии. Истината е, че профила е под 10 % от цялата дограма. Различните камери значат различна дебелина, но тя варира само със сантиметър два. Тоест не може да се каже, че този един сантиметър ще Ви предпази толкова. Профилът сам по себе си е пластмаса, фирмите го купуват във вид на 6 метров прът, номерът е колко дебел винкел ще нанижат на този прът, защото това е по тяхно усмотрение, а по дебелото желязо е по-скъпо, ако ми следите мисълта … Затова се отива в цеха и се гледа винкела там на място.
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment