Ползите от Guest Blogging- а

В сферата на СЕО е нормално да се чудите кои стратегии са добри и кои не, заради непрекъснатото излизане на нови и разнообразни такива. Напоследък, един от най-разпространените методи, а именно качването на статии в различни директории с намерението да се взимат линкове, търпи загуби, именно защото е толкова популярна. Директоиите за статии могат да се определят само като източник на линкове от безполезни и безсмислени статии, които никой не чете. Поради тази причинамного от СЕО специалистите се насочват към един по-сполучлив и печеливш метод – т.нар. “guest blogging”. Когато чуете този фраза, можете да бъдете сигурни, че става въпрос за качването на много добра и качествена статия в някой блог. Естествено, това изисква повече време и усилия от качването на статии в директории, но и дава много по-добри резултати.

Тук са изброени някои от основните ползи от “guest blogging”-a:

 

1. Редовни посетители – Важно превъзходство на блоговете е, че имат редовни посетители, които четат всяка статия. Това е от голяма полза за Вас, защото повече хора ще последват линка Ви, а също така колкото повече хора четат статията Ви, толкова повече ще нараства Page Rank- ът на страницата, а оттам и линкът Ви ще става все по-ценен.

2. Висококачествени линкове – Взимането на връзка за сайта Ви от блог в често е трудно,

особено, ако блогът има PageRank 3 или повече. Но този линк ще носи много ползи за сайта Ви

3. Свежо съдържание –  Блоговете биват често обновявани, а това се цени от Google, така че е във Ваша полза да имат линк в такъв блог.

4. Споделяния – Друго предимство на блоговете пред директориите за статии е, че чрез него ще се сдобивате с истински читатели, които с интерес следят публикациите Ви, а с това се увеличава и шансът тя да бъде споделяна в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Google+ и др.

 

Изброени бяха ползите от публикуването на статии в различни блогове. Но за да

успеете да публикувате Ваша статия и да вземете най-ценният линк, трябва да знаете някои неща:

1. Намиране на подходящия блог – Това да намерите такъв блог, също не е лесно.  За да попаднете на най-подходяшия блог трябва да следите дали има висок Page Rank ( добре е да е над 3), да проверите domain authority ( да е над 30) , през колко време се публикуват постове и кога позледно е била публикувана статия. Когато попаднете на такъв блог , трябва да сте наясно, че и публикуването на съдържание е по-трудно.

2. Публикуване – някои собственици не приемат чужди статии, други могат да поискат пари в замяна, ако не искате да плащате, може да предложите да оубликувате в замяна във Ваш блог, в случай че имате такъв.

3. Свързване със собственика – Бихте могли да попитате учтиво собственика на блога дали би публикувал Ваша статия. За база на писмото можете да изпозлвате образците в интернет, но е препоръчително да го обработите, така че да е персонифицирано и уникално. Добре ще е, ако прикачите и статията към писмото, за да прецени собственика дали е подходяща за неговия блог или не.

4. Линкове – Не забравяйте и първоначалната и основна цел- да сложите линк. Възможно място за него е в краткото описание на автора в края на статията. Няма ограничения за броя на линковете, но не е препоръчително да слагате повече от два – 1 към сайта ви и 1 към профил в социална  мрежа.

Винаги проверчвайте и за страница за “guest blogging“. На нея са описани подробно информация за формата, дължината на статията, изискванията на блогъра, може да бъде включена и форма за изпращане на статии, което увеличава шанса статията Ви да бъде прочетена и одобрена.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment