Остров Бали

Остров Бали

Част е от  Индонезийския архипелаг и е  малък остров , около  5 600 кв. километра. Точно там природата е вложила всичките свои  умения на един изкусен ваятел, именно като създава неповторими и със сигурност никъде невиждан пейзажи , които при почивка бали можете да видите и сами. Като един тропически остров, Бали има много  дъждовни сезони, при  които на земята пада голямо количество   живителна вода, като под чието въздействие избуява гъста и красива растителност.

Можете да се насладите на  скъпоценностите  на острова , а именно  красивите брегове, измивани от солените вълни, има много приказни езера, които са разположени сред планински върхове, интересни за очите пусти варовикови плата и непроходими гори. Много малко парче земя а толкова богато!

Бали е разделян от вулканична верига от изток на запад. Като някои от вулканите са все още активни, техните голи  върхове са заобиколени обикновено от цветя и гори. Самият релеф на острова е по – набразден от вулканични езера, и дълбоки дерета, много бързо течащи реки, оризови тераси, остри склонове. Идеално място за почивка и отдих. Много младоженци избират именно островите, за да прекарат своят меден месец. Водата е чиста , а пясъците разкошни. Задължително е да си вземете и фотоапарат.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment