Оптимизация за социални медии (SMO – Social Media Optimization)

Дадения термин се ползва за обозначаване на комплексните мерки, полагани за привличане на целеви посетители на сайт от различните по рода си социални медия ресурси. Такива могат да бъдат социалките и социалните мрежи, блог платформите, форумите и т.н. Често на термина SMO съответства термина SMM –маркетинг в социалните медии.

Има две основни правила за SMO:

–          Повишение на линковата популярност. Ползване на възможността на социалните медии с външни връзки да поощряват първоизточниците си.

–          Добавяне на контент от сайта в социалните мрежи, постове, статии. Ползване на правилото за по-нататъшно цитиране на контент с поставяне на обратен линк към източника.

Кои сайтове има смисъл да се оптимизират със SMO методи?! SMO преди всичко се прилага за тези ресурси, контента, на които е оригинален, динамичен, често или сериозно се мени. При това този контент трябва да бъде интересен, нов, „горещ“, авторски материал, който е подходящ за обсъждане. Следва на свой ред и авторът да е заинтересован да поддържа дискусията, която се оформя, да я направлява / модерира.

SMO – специалиста работи не само на „своя“ сайт, ни и за благото на обществата, отдава полезна и актуална информация. Колкото и да е странно – често носи богати плодове, в разрез с класическите методи за оптимизация SEO и контекстна реклама.

Ние ви предлагаме SMO – услуги с различна степен на сложност. SMO оптимизацията – специфична дейност, слабо предсказуема. Доверете се на професионалистите!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment