Облекчаване на напрежението и главоболието чрез масажна терапия

Масаж при главоболие Друго

Облекчаване на напрежението и главоболието чрез масажна терапия

Нека да си дадем сметка за днешния бърз, напрегнат свят, в който живеем и за това, че се излагаме на непрекъснато напрежение – а няма нищо по-лошо от страховитото главоболие вследствие на напрежение, което често върви ръка за ръка със стреса. Всъщност, главоболията са толкова разпространени в нашето общество днес, че Световната здравна организация (СЗО) съобщава, че това е едно от най-подценяваните, недостатъчно опознати и недостатъчно лекувани разстройства по целия свят, а именно каквото е главоболието причинено от напрежение – тип (TTH), което е и най-често срещаното главоболие.

Добрата новина е, че масажната терапия е доказан метод за лечение, който облекчава и евентуално контролира главоболието причинено от напрежение. Според проучване, публикувано в американския Вестник за обществено здраве, масажната терапия е ефективна при намаляване на броя на главоболията на седмица, като участниците съобщават, че честотата на главоболията намалява само за една седмица след приложена терапия с масаж.

Много изследвания за ползите от масажа и прилагането на масажа при главоболие, показват, че масажната терапия помага като намалява:

– депресията и/или тревожността
– болката
– гнева
– стреса
– напрежението
– честотата на главоболието
– интензивността на главоболието
– продължителността на главоболието
– употребата на лекарства

и същевременно увеличава

– настроението
– тонуса
– енергията
– баланса

С многобройните си положителни ефекти масажната терапия става все по-популярна сред хората страдащите от главоболие вследствие на напрежение и стрес.
Не е чудно защо все повече хора прибягват до масажа – особено като се има предвид множеството допълнителни предимства, а именно: намаляване на стреса, по-добър сън и релаксация, повдигане на тонуса и настроението.
Освен това спестявате време, енергия и пари за ходене по лекари, болнични дни и невъзможност да се справяте със задачите вкъщи и на работа.

Масаж веднъж седмично е изключително разумна инвестиция за поддържане на общото здраве и благополучие.

Професионалистите терапевти  работят съвместно с Вас, за да си изработите здравословен режим за масажната терапия, която да е съобразена с вашите нужди и неразположения, така че да получите максимални ползи за здравето си.
Резлутатът е че, ще се почувствате много по-добре и ще повишите естествените си защитни сили.

Обадете се в Padmalaya – център за масаж – София, за да запишете час и направете първата си крачка към постигане на по-добро здраве още днес.

www.padmalaya.bg

Масаж при главоболие

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment