Обективно за кредитите-вятъра в платната и подводните камъни

На всички ни се е случвало- искаме нещо, а не можем да си го позволим. И независимо дали става въпрос за смяна на жилището или просто за плащане на сметките навреме, фактите са си факти- нямаме ли пари, няма как да ни се получи. Освен, разбира се, със заем.

В последните години ни заливат с реклами на кредити. Онлайн, бързи, оборотни, ипотечни, до заплата и какви ли още не ни се представят, като най-доброто и изгодно решение на финансовите ни проблеми. Доколко обаче това е така?

Бързи кредити- манна небесна или…???

Набрали огромна популярност през последните години, бързите кредити тотално са разчупили рамката на стандартната, сложна и тромава процедура по отпускане на заем. За броени минути и при минимални изисквания почти всеки може да получи желаната сума. Звучи перфектно, особено за случаите, в които непредвидени или спешни обстоятелства ни карат да потърсим помощ.

Но другата страна на тази монета невинаги е розова. Притиснати от времето, понякога се подвеждаме по обещания за леснота и прозрачност, не се информираме достатъчно за допълните условия и се намираме в изключително неприятната ситуация да връщаме в пъти повече, отколкото сме изтеглили. Още по темата

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment