Обединените Арабски Емирства

Обединените Арабски Емирства

В ОАЕ едно от най- интересното занимание е пазаруването и за  да може този процес да е комфортен  и продуктивен, точно в Дубай са направени и най-големите магазини , намиращи се в света. Продава се всичко и го има за всеки. Интересното е за самата площ на магазините, която  е по-голяма дори и от футболни игрища  при екскурзия дубай непременно трябва да ги посетите. Стоките, които са продавани в тях са наистина забележителни, а  цените им са доста приемливи. Едва ли има някой,който да не свързва Дубай с търговските  центрове.

В самото начало на по-миналия век, известни иранските търговци  били харесали пазарите на Дубай и затова  го превърнали в 1 от най-важните търговски пунктове, намиращ се  в Персийския залив. Пазарите на Дубай са възможно  най-спокойните места , където и  стриктно се спазват всички закони, опасности от кражби няма.Много разпространена не източната кухня .  Може да си купите от пазара  златисто къри, или изискана канела, ароматен шафран, омайващ кориандър и всякакви подправки,които са свързани с арабският свят.

Именно от там може да си купите и висококачестване  къна както и благовония,  смирна, розова вода и най-различна козметика ,която е от Пакистан, Шри Ланка, Иран, Индия  и Занзибар. Тамянът  е изключително популярен.(

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment