Няколко прости правила за старт на успешен бизнес.

March 28, 2013 | Автор: | Публикувано в Бизнес и финанси

В тази статия ще се опитаме да дефинираме няколко прости правила за успешна реализация на една бизнес идея. Дори най-добрите и иновативни идеи, трябва да бъдат правилно менажирани за да се превъплатят в успешен бизнес. В днешни времена, за разлика от преди, има огромно количество информация по всеки въпрос или проблем, което от една страна е добре, но от друга ни претрупва, доста често с излишна информация. Но нека минем на въпроса, а именно да систематизираме част от тази информация в няколко прости правила за успешен бизнес старт.

  1. Идеята – ако сме решили да започваме бизнес, на първо място е идеята – това е наистина началото, тук е мястото да споменем, че една добра идея би се превърнала в пълен крах, ако бъде неправилно менажирана.
  2. План – Преди да пристъпите напред – внимателно обмислете идеите си, направете кратко или по-задълбочено проучване за евентуалните Ви клиенти, конкуренцията, реализацията на пазара в който възнамерявате да участвате и съставете план за стъпките нужни за да стартирате с „летящ старт” или иначе казано –  помислете какво е нужно за да вдъхвате доверие в клиентите си и напрежение в преките Ви конкуренти още от самото начало.
  3. Реализацията – От тук реално започва всеки бизнес, като има няколко подточки, които бих искал да спомена:
    • Името – изберете кратко и запомнящо се име за Вашия бизнес, имайте предвид, че хората запомнят неща, които правят силно първо впечатление. Затова изберете име, което да прави впечатление, което все пак е добре да бъде свързано по някакъв начин с дейността Ви.
    • Регистрацията – регистрирайте Вашата фирма с избраното име. За да спестите разходи и проблеми, ней-добре е да се обърнете към специалисти в областта, които освен, че ще предприемат необходимите действия, ще Ви консултират и отговорят на всеки въпрос поставен от Вас.
    • Лицето – вече имате фирма, но без лого и/или слоган, тази фирма няма лице. Тук отново съветвам да се обърнете към специалисти в областта за консултация и съвет. Тук е мястото да помислите и за фирмен сайт, рекламна кампания и т.н.

Ето, че първите стъпки са вече минало. Сега Вашият бизнес започва работа. Тук вариантите са хиляди, като са в пряка зависимост от дейността, затова ще се спрем само на най-важното, което е валидно за всеки вид бизнес.
Счетоводството – безспорно един от най-важните компоненти на всеки бизнес. От счетоводителя Ви зависят изключително много неща (освен правилните сметки разбира се), а именно – чистото Ви данъчно досие, редовността на подаваните към държавната администрация справки, коректното осигурително досие на Вашите служители и много други. Тук имате общо взето два варианта – да назначите счетоводител или да използвате услугите на счетоводна къща, като решението е изцяло Ваше. За стартиращ бизнес обаче, е по изгодно от икономическа гледна точка да използва външна компания.
Това са основните стъпки за всеки стартиращ бизнес. Разбира се по всяка една от тях може да се каже още много, но целта на тази публикация е да набележи основните точки с кратък анализ.
В заключение бих искал да спомена, че икономически най-изгодно би било, ако намерите консултантска компания, която предлага различни услуги за бизнеса и да поискате цена за пакет от няколко такива. Така ще спестите средства, време и не на последно място – доста нерви.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.