Недвижими имоти в Габрово

Недвижими имоти в Габрово

След т.нар. „криза” през 2009г. търсенето на недвижими имоти както под наем, така и за покупко-продажба, рязко намаля и цените отбелязаха значителен спад. Няколко години по-късно пазарът вече се стабилизира и стойността на жилищата бавно се възстановява. Логично, цените на недвижимите имоти са най-високи в София, затова моментът е изгоден за сделки с такъв тип имущество извън пределите на столицата и нейната околност. Черноморските градове също не предлагат добри оферти, тъй като цените там винаги са завишени заради масовия поток на чужденци (дори и през зимните месеци).

Учудващо примамливи са предложенията за недвижими имоти в Габрово и за това има няколко причини. Първата е географското му положение – намира се в подножието на планината, а морето и София са на приблизително равни разстояния от него и то не много далече. Градът не е много голям, но не е и прекалено малък, което му осигурява всичко необходимо от гледна точка на административни и обществени институции, без да го превръща в жужащ пчелен кошер, от който на човек му се иска  да избяга при първа възможност.  Градът е красив и спокоен, а културното и историческото наследство, събрани в Етъра, му придават неустоим чар и привлекателност.

Всичко това превръща недвижимите имоти в Габрово в истинска атракция на пазара. Цените им не са високи – както при краткосрочен и дългосрочен наем, така и при покупко-продажба. Разпределението  на града е изключително интересно и кварталите са така разположени, че да предоставят максимално удобство и комфорт на своите жители – освен в типичните градски апартаменти, били те малки или големи, тук човек може да си позволи „лукса” да живее в самостоятелна къща с двор или дори да се сдобие с парцел земя, където сам да построи дома на мечтите си. В това отношение Габрово предоставя почти неограничени възможности и именно затова офертите за недвижими имоти там никога не трябва да бъдат подценявани…

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment