Кюстендил – все така привлекателен

С какво Кюстендил днес привлича туристите?

Град Кюстендил, носещ древното име Пауталия се  води един от градовете, привличащи туристите със своите находища на минерални извори.

Градът е приветлив, с много младежи, разположен в близост до местността Хисарлъка.

Заведенията, както ресторанти, така и барове, също са подходящи за добро изкарване на млади семейства, или приятели, които все още нямат брак.

С какво се слави град Кюстендил?

Град Кюстендил днес се слави с това, че е един от евтините градове. Всичко е сравнително евтино. Благодарение на близостта си до столицата на България – София, градът е предпочитано място за столични семейства, които вече са излезли в пенсия, но желаещи да прекарат старините си на чист въздух и на спокойствие.

Редица са знаменитите тържества и фестивали, които се честват в град Кюстендил. Като започнем от „Празника на черешата“ и стигнем до „Кюстендилска пролет“ където се избира най-красивата дама от Кюстендил.

Град Кюстендил, днес на много места можете да го срещнете и описван като „Овощната градина на България“. И това си има причина. Край Кюстендил се отглеждат различни сортове  череши, ябълки, круши и какви ли още не плодове и зеленчуци.

Трудолюбиви кюстендилци ежедневно полагат грижи в земеделието, отглеждайки вкусни и качествени продукти, продукти, приковали вниманието на хора от цял свят.

Ако Ви е интересно да разберете какво можете да посетите в Кюстендил, интересувате се от предстоящите събития в града, или имате интерес да си закупите жилище, то тогава Ви препоръчваме да следите сайта www.Kustendil.net.

В него ще научите много нови неща за града, новините от Кюстендил и региона, както и полезни съвети за събитията, които предстоят.

Финални думи

Освен празниците, посочени по-горе, в Кюстендил се провеждат още „Празник на плодородието“, „Сребърна пафта“, „Панагия  – празник на хляба“  и още много други.


Десетки фолклорни събития също ежегодно събират танцови състави от цяла България в Кюстендил.


Е, няма какво повече да Ви кажем, освен да Ви пожелаем скоро да посетите град Кюстендил и да споделите мнение от Вашето посещение. Вярваме, че ще Ви хареса.

Ако желаете да го разгледате онлайн, то можете да посетите уеб проект Кюстендил нет!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment