Какво е декоративна копринена мазилка?

Бизнес и финанси

Копринената мазилка е материал, с който лесно можете да скриете неравностите по стените. И то без да се налага да гладите стената или да правите нещо допълнително. Ако по нея са се образували пукнатини, няма нужда да шпакловате, за да оправите дефекта.

Декоративната копринена мазилка е лесна за приготвяне и за работа. Нанася се лесно – само с помощта на пластмасова маламашка. С тази мазилка, можете да продължите работа и на следващия ден, ако те закъснели вчерашния. Просто трябва да намокрите края на последната мазилка и да продължите от същото място. Без да се притеснявате, че ще има граница между старата и новата.

Единствено трябва да изчакате, ако решите да започнете с нов цвят – нека първо изсъхне стария! Тази възможност да смесвате мазилки с различни цветове и нюанси ви дава неограничена избор от цветови варианти. Този материал се нанася лесно и дори може да се рисува с него. Така че, спокойно можете да включите и децата в работата.

Ако се чудите, какво ще стане, ако нараним стената, при внасянето на мебелите – спокойно! Поправя се лесно. Само трябва да намокрите повреденият участък с чиста вода. След като материалът стане мек, се размазва лесно. Ако драскотината е по-голяма, просто забъркайте малко смес  и я нанесете отгоре, заглаждайки с маламашката.

Перфектна е за стени на обществени сгради, защото няма нужда от обновяване всяка година. С нея могат да се изрисуват стените в детска градина, например, за забава на децата.

Копринената мазилка е мека и топла на допир, когато навън е студено. Пипнете стената през зимата – дори тогава мазилката се усеща топла. Стените сякаш дишат, не се образува мухъл и конденз по тях. През лятото пък декоративната копринена мазилка има обратния ефект.

След години, когато ви писне от този копринен ефект, просто я махнете от стената. Намокрете я и изстържете с шпакла. След това пробвайте мазилка от друг вид и с друг цвят.

Източник: rabotnioblekla.bg

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment