Какво да имате предвид при наемането на бракоразводен адвокат във Варна

Наемането на бракоразводен адвокат във Варна, който да се справи с Вашия случай, е много важно решение. Ако разтрогвате дългосрочен брак и имате общи деца, активи и/или дългове, ще Ви е необходим юрист с подходящ опит, за да може да Ви помогне.Бракоразводен адвокат

С цялото объркване около делото за развод и неминуемите емоции, може да пропуснете да обърнете внимание на някои детайли при избора на подходящ адвокат. За да ви помогнем, заедно с опитните бракоразводни адвокати от Варна от кантора Томови сме подготвили няколко съвета, които биха Ви били от полза:

  • Опитът на адвоката

За всеки бракоразводен адвокат, за който се чудите дали да наемете, трябва да проверите дали притежава достатъчно опит при разглеждане на бракоразводни дела в района. Така той ще знае какво да очаква от съдиите в съда и ще може да използва своите знания и опит във Ваша полза.

Освен това адвокатът трябва да практикува предимно в областта на семейното право. Ако ситуацията Ви е по-специфична, намерете бракоразводен адвокат във Варна с опит в подобни случаи.

  • Препоръки от клиенти

Най-добрият начин да си харесате бракоразводен адвокат, е да разберете какво смятат бившите му клиенти за него. Ако не познавате такива хора, можете да поискате от адвоката списък с негови клиенти, с които можете да се свържете, за да Ви опишат опита си с него. Можете също така да проверите дали някой бивш клиент не е подавал жалби срещу адвоката, както и да проверите какви са отзивите за него в интернет. Винаги е добра идея!

  • Лекота на комуникация

Най-честото неудовлетворение от клиентите, се дължи на трудното им общуване с адвоката.

Много е важно Вашият бракоразводен адвокат да е достъпен и да отговаря бързо на телефонни Ви обаждания, имейли и искания за срещи.

Не само трябва да сте доволни от нивото на комуникация, но и от връзката, която имате с адвоката си. Чувствате ли се разбрани? Смятате ли, чрез комуникацията си с Вас, адвокатът Ви се е превърнал в истински ваш защитник?

  • Адвокатски хонорар

Когато уговаряте първоначална среща с бракоразводен адвокат във Варна, трябва да попитате за таксата му за консултация. Някои от тях правят кратки първоначални консултации безплатно, но най-опитните ще Ви таксуват. Разберете каква е сумата за целия хонорар на адвоката, включвайки и процесуално представителство пред съд.

Настоявайте за договор, подписан от вас и адвоката, който ясно очертава споразумението за възнаграждението му/адвокатския хонорар/.

  • Вашият собствен комфорт

Въпреки че всички изброени по-горе фактори са важни, има един последен, за който трябва да помислите преди наемането на бракоразводен адвокат във Варна.

Чувствате ли се удобно с този адвокат и сигурни ли сте в неговите способности? Изглежда ли Ви наистина загрижен за Вашия случай и готов ли е да отдели достатъчно време, за да Ви защити по време на развода Ви? Изглежда ли Ви адвоката проспериращ и ползва ли се с добро име сред колегите и клиентите си ?

Може да са Ви нужни няколко срещи с адвоката, за да решите дали правите правилния избор за себе си и ситуацията, в която се намирате. Не се впускайте в договорни отношения с него, докато не сте убедени, че той / тя е правилният адвокат за Вас. Все пак, Вашият случай е твърде важен, за да се повери на някой, който не е спечелил напълно доверието Ви.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment