Какви възможности за онлайн бизнес ни дава Интернет?

В наши дни, Интернет средата представлява обширно пространство за споделяне на съдържание, коментиране на различни теми, бизнес, забавление и какво ли още не. Развитието на технологиите направи така, че онлайн можем да работим където и да се намираме. Не случайно има все повече хора, които изпълняват задачи на свободна практика от удобно за тях място. Работата в мрежата обаче не е единственото, с което може да се захванете. Интернет е мястото, където може да създадете и развиете своя личен бизнес, достигайки до неограничен брой хора.

Съществуват няколко основни типа бизнес модели, които най-често се използват в Интернет. В сайта на MoneyMood.net може да следите най-новото от света на бизнес идеите в мрежата, както и възможностите за работа онлайн. Ако желаете да се развивате на свободна практика и да изпълнявате различни задачи, спокойно може да се насочите към някои от популярните сайтове с обяви за работа за фрийлансъри. Разбира се, желателно е да се справяте добре поне с английския език, за да работите с подобни платформи за намиране на работа.


Макар да не е точно бизнес модел в чистия си вид, работата на свободна практика като фрийлансър може да бъде много доходоносна. Няма ограничение в броя на задачите, които може да поемете в рамките на месец, да речем. Единствено трябва да наредите задачите си така, че да имате време да ги изпълните. След като си създадете висок рейтинг в конкретния сайт и вашият профил излъчва доверие и професионализъм, много лесно ще достигате до новите си задачи, с които ще печелите. Предимството да работите като фрийлансър е мобилността. За много от предлаганите задачи просто няма значение къде се намирате, стига да разполагате с интернет връзка и устройство като лаптоп, с което да изпълните конкретната заявка.

Ако оставим настрана работата като freelancer и погледнем към чистите бизнес възможности в Интернет, изпъкват два модела, с които да печелите. Единият от тях е свързан с разработката на онлайн магазин. С него може да продавате продукти, които взимате от трети страни или пък дори свои собствени изработки. Освен продуктите, може да предлагате и конкретна услуга. Съществува и вариант, в който не е нужно да разполагате със склад, в който да държите продукти. Ако изберете модела за бизнес чрез дропшипинг, трябва единствено да създадете свой собствен магазин и бранд, а в него ще продавате стоки и услуги на други фирми, които работят по този модел. Голямото предимство на дропшипинга е, че поръчките се изпращат от ваше име, но цялата процедура по изпращането е дело на вашите партньори.

В България стават все повече онлайн магазините, които предлагат дропшипинг, но все още те са недостатъчни, за да може да правите солидни печалби всеки месец. Затова експертите препоръчват да се ориентирате към световния пазар и да потърсите дропшипинг възможности в чужбина.

Наред с опцията за създаване на онлайн магазин, като модел за бизнес стои и т.нар. афилиейт маркетинг. Това представлява партньорска програма, при която вие промотирате продукти или услуги на трети страни. В замяна на това, когато им помогнете да реализират печалба или продажба от конкретното предложение, вие получавате процент комисиона. Тя може да варира спрямо различните компании, които предлагат подобни програми, но често пъти е доста висока. Разбира се, комисионната варира доста и в зависимост от нишата, в която изберете да се развивате. Хубавото тук е, че възможностите са много като примерна такава е афилиейт с видео ревюта, като комбинирате Amazon и YouTube.

В България също има разнообразни афилиейт програми, така че ако решите да се развивате в този бизнес сектор, спокойно може да намерите партньори. Важното е да разполагате със стабилен трафик, независимо дали към ваш уеб сайт, страница в социалните мрежи или пък профил в сайт за видео съдържание.

Интернет несъмнено е огромно пространство, което предоставя куп възможности за развитие на бизнес. Важното е да определите своята тръпка и страст, за да конкретизирате нишата, в която имате най-големи шансове за успех. Тогава ще се нуждаете единствено от време и упорит труд да реализирате и развиете своята идея.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment