Какви видове смазочни масла съществуват?

В 21 век с пълна сила можем да кажем, че сме привилегировани от огромното разнообразие на всякакви стоки, както за дома, така и за грижата за автомобила. Безспорно една от най-важните стъпки е редовната профилактика, както и това да ползвате само качествените моторни масла Mobil от http://omnicar.bg. Това е официален представител за България на тази световна марка, така че със сигурност няма да намерите нещо по-добро на пазара ни.

Малко са хората, които всъщност изцяло да разбират важността на маслата за всяка една кола или казано с други думи, каква е тяхната функция. Първата им задача е да смазват добре всички части на вашия двигател, да намаляват температурата, възможността от появата на корозия или окисление, както и разхода на гориво. Също така, качествените моторни масла се грижат за това триенето на всички детайли да е значително по-малко, което също е много важно, за да можете да удължите живота на вашия двигател. Днес можем да различим три групи масла на пазара – минерални, синтетични и полусинтетични. Основната им разлика е в това, каква е била технологията им на производство.

Ако искате вашата кола винаги да е в идеално техническо състояние, тогава винаги се грижете за това да ползвате само качествени смазочни масла. Също така никога не забравяйте редовно да карате колата си на преглед при специалист, за да се убедите сами, че всичко е в изрядно състояние.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment