Какви стъпки да предприемете при предстоящ развод

Предстоящият развод представлява сериозен стрес за всеки човек и със сигурност може да бъде един твърде емоционален период в живота. С подходящата дисциплина и хладнокръвие, обаче, човек може да премине през тежкия етап по-лесно и безболезнено.

Развод: Какви стъпки да предприемете

Ето какво можете да направите за да превърнете един развод в по-малко мъчително преживяване:

1-во: Обмислете решението

Отделете време за да прецените отношенията си и да разберете дали разводът е най-доброто решение. Обсъдете го с партньора си, ако е възможно. Може да помогне и семеен терапевт.

Разводът е крайна мярка. Не можете да очаквате в брака ви всичко да тече винаги по вода. Дори и ако се разделите и намерите друг партньор, твърде вероятно е и там да възникнат трудности в даден етап.

2-ро: Обърнете се към адвокат

За да разберете правата си и опциите, които имате пред себе си, консултирайте се с адвокат, специализиран в областта на семейното право. Той ще ви насочи и ще ви помогне да разберете какво може да очаквате от процеса на развод (за да получите експертна консултация, свържете се с SBKLaw.bg).

3-то: Помислете за финансите си

Оценете финансовото си състояние и определете как ще могат да се разделят съвместните ви финанси и имущество. Направете списък с активите и задълженията си.

4-то: Разгледайте възможности за споразумение

Ако е възможно, обсъдете с партньора си възможността за споразумение относно разделението на имуществото и грижата за децата. Съгласуването ви спестява време, пари и емоционално напрежение. Ако имате общи деца, трябва да обсъдите грижата за тях и начина, по който ще се споделят родителските отговорности.

5-то: Защитете себе си емоционално

Разводът може да бъде много труден и емоционален период. Търсете подкрепа от приятели и семейство. Помислете за професионални консултации с психотерапевт, който да ви помогне да съумеете да се справите по-добре с емоциите си.

6-то: Спазвайте срокове и правила

Когато започнете процеса на развод, спазвайте сроковете и инструкциите, които ви биват дадени. Това помага да се осигури гладко и бързо протичане на процедурата по развода от подаването на молба за развод по взаимно съгласие до приключването на брака.

Адвокатът ще ви помогне да съхраните нормални отношения

Важно е да се има предвид, че доброят адвокат с голяма вероятност ще ви помогне да съхраните нормални отношения, ето защо е важно да потърсите юридически съвет, специфично съобразен с вашата индивидуална ситуация.

Не пренебрегвайте значението на правна помощ и подкрепа, за да защитите своите права и интереси по време на развода. Това ще направи целия процес много по-лек за вас.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment