Какви са предимствата на Google Adwords

Ако до преди няколко години основен вид реклама да беше телевизионната, то тя вече е детронирана. След появата на онлайн рекламата нищо не е същото. Най- хубавото при нея е, че буквално всеки бизнес може да си я позволи, защото тя работи именно на този принцип- всеки сам решава колко да изхарчи. Е, разбира се, логично е (в общия чисто математически случай), че с повече пари (при равни други условия) ще се стигне до повече кликове и от там до евентуален по- добър резултат. Това разбира се е доста относително.

Да се върнем на кликовете. Защо казахме, че ще имате повече кликове. Повечето реклами в интернет работят именно на този принцип- плащате само при резултат, предварително зададен от Вас- кликове, импресии, гледания и тн.

Най- често използвани са кликовете. Това е така, защото с всеки клик увеличавате шанса си това да е Вашият пореден потенциален, а от там и реален клиент.

Именно на същия принцип работи и рекламата в Google Adwords (доста подобен е начина на работа и на рекламите във Facebook, залагащи основно на плащане на импресии, като ако Ваш желан резултат са лайкове или кликове, просто настройвате рекламите по този начин).

Но отново за рекламите в Гугъл. Освен, че сами решавате бюджета си и реално плащате за конкретно посещение на сайта от потенциален клиент (ако предположим, че говорим за реклама с плащане на клик), този вид реклама има и доста други предимства- тя е много динамична и гъвкава- имате промоция, нов продукт или оферта- просто отразявате това във Вашите рекламни текстове и след периода на одобрение (около 24 часа) всичко е live.

А как се показва на клиентите тази реклама? С предварително зададени ключови думи. Ако имате „италиански ресторант“, например използвате това като ключова дума и един добър текст с например обедното Ви меню. Тогава всеки (да предположим, че бюджетът Ви го позволява), който потърси „италиански ресторант“ ще види рекламата Ви и ако тя го привлече достатъчно ще влезе в сайта Ви и съответно ще е една стъпка по- близо до това да направи резервация или дори поръчка онлайн (ако имате тази опция).

Тук, обаче вече започваме да навлизаме и в тъмната страна. Добре ами ако и Вие и Ваш конкурент имате такъв ресторант как Google ще реши по една и съща ключова дума кой ще се показва пръв и кой втори. Системата на Google Adwords работи на принципа на наддаването- тоест най- просто казано който даде по-висока оферта, че е готов да плати за цена на клик, той ще се показва първи.

Системата, колкото и просто да функционира на пръв поглед е реално една доста сложна машина, за това най- доброто, което можете да направите, за да спестите време и пари е да се обърнете към професионална дигитална агенция, която има дългогодишен опит в рекламите онлайн и рекламата в Google Adwords.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment