Как да регистрираме фирма бързо и удобно

Ако ви предстои ново начало и създаване на нов бизнес, то е необходимо да се запознаете с пълния процес по откриване на фирма. Всяка страна има своите изисквания и процедури, през които е редно да минете за регистрацията на нова фирма. България е сред атрактивните държави за създаване на бизнес, тъй като страната ни предлага по-изгодни условия в сравнение с други държави в Европа.

С редица възможности, които България предлага, регистрацията на фирма е популярен избор за предприемачи.


Избор на име


На първо място, отделете нужното време да помислите за избор на подходящо име на бъдещия ви бизнес. Името ще ви служи, за да представите вашите услуги или продукти на вашите клиенти, да създавате партньорства и да се превърнете в разпознавам бизнес. Именно затова това е една от най-ключовите стъпки в процеса по регистрация на фирма. Уверете се, че името е уникално и не е използвано от други фирми, за да избегнете конфликти.


Подготвяне на документи


На второ място, за да можете да се насладите на бърз и лесен процес за откриване на фирма е необходимо да сте запознати с необходимите документи, които ще ви трябват по време на процедурата. Приготвяйки и попълвайки задължителните документи за регистрация на фирма ще ви спести много главоболия, време и пари. За самата регистрация ще ви е необходима единствено лична карта. Въпреки това, трябва да се попълнят различни допълнителни документи, които да представите за регистрацията:

  • Учредителен акт
  • Адвокатско пълномощно
  • Решение на Едноличния собственик за назначаване на управител
  • Декларация по чл. 13 от ТЗ
  • Декларация по чл. 141 от ТЗ
  • Спесимен от подписа на управителя
  • Внесен капитала в избрана банка, както и да се плати задължителната държавна такса

Търговски регистър

След като сте приготвили и попълнили всички необходими документи за регистрацията на фирма е време да преминете към следващата стъпка, а именно входирането на документите в Търговския регистър. Документите се подават като комплект. Длъжностното лице ще се погрижи за разглеждането на документите и ще се увери, че всички мерки и изисквания са спазени. Регистрацията на бизнеса отнема 24 часа след входирането на документите. Ако изникнат нередности по документите е възможно процедурата да се забави, поради необходимост от корекции.

Успешна регистрация на фирма

Ето, че вече разполагате с чисто нова, регистрирана фирма, която можете да развиете. При успешна регистрация, автоматично получавате Единен Идентификационен Номер или ЕИК, още наричан БУЛСТАТ. Този уникален 9-цифров номер е създаден специално за вашата фирма и служи за нейната идентификация пред държавни органи и институции. При регистрация на фирма е необходимо да декларирате започването на нейната дейност пред НАП, след което сте готови да започвате работа.

Процедурата по регистрация на фирма не е никак плашеща или стресираща, стига да сте добре подготвени за това, което ви очаква. Следвайки тези последователни стъпки ще ви помогне да преминете през един безпроблемен процес и да се насладите на бързо откриване на фирма.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment