Как да пътувате със самолет с бебе или малко дете – бебешко столче

Летенето със самолет може да бъде стресиращо за родители, деца и други пътници. Въпреки че няма начин да се гарантира напълно безпроблемен полет, с правилната подготовка, можете да помогнете пътуването да мине гладко за бебето и вас самите. Ето някои полезни съвети, затова как успешно да пътувате с малко дете или бебе.

Използвайте столче за кола за бебето за по-удобно пътуване на малкото човече, защото  има възглавничка за главата и гърба. Препоръчват се седалки за бебета от раждането до 40 килограма. Въпреки това, в Европа, Австралия и Азия, използването на скута, като седалка, е разрешено от правилата за безопасност. Те се осигуряват от авиокомпанията и се прикрепват към колана.

Знаете ли, че най-безопасното за вашето бебе по време турбуленция или друг спешен случай е то да на отделна седалка.

Някои авиокомпании позволяват до 10 кг. чанти за пелени в багажното отделение на борда на самолета. Винаги се консултирайте с вашата авиокомпания за техните конкретни квоти за багаж, тъй като те се различават значително.

Носете достатъчно бебешко мляко или храна. Много от големите авиокомпании предлагат да направите заявка за детски и бебешки храни, които не се заплащат от вас. Бебешкото мляко се затопля от стюардесата и се дава готово за консумация, но заявката трябва да бъде направена най-малко 24 часа предварително.

Дрехите за бебето, корито ще вземете с вас на борда не трябва да бъдат много и обемисти. Достатъчно е да вземете една пелена или одеялце по време на сън и долни дрешки за преобличане, мокри кърпички, памперси, пелени, играчки (моливи, блокче за рисуване за малки деца) и посуда.

Ако си носите бебешката и детска храна с вас, трябва да я декларирате предварително.

Помислете за купуване на нови детски играчки, с които ще зарадвате малчуганите и ще задържите вниманието им докато трае полета.

Опитайте да избегнете даването на бонбони и сладки закуски на детето по обясними причини.

Можете да вземете банани, стафиди, бисквити и други такива храни.

Носете си тапи за уши не за вашето бебе, а за себе си и хората около вас. Ако детето плаче неудържимо, покажете вашата загриженост към спътниците около вас и им дайте тапи за уши с усмивка.

Отидете по-рано на летището и се посъветвайте със служителя от вашата авиокомпания за бебешката количка и нейното прибиране при останалия ваш багаж. Носете със себе си кенгуруто, като по-лесен начин за придвижване от терминала до излизането от аерогарата.

Носете пластмасови прибори за децата, за да избегнете неприятни моменти, като бутане на стъклената чаша от масичката от детето ви, защото малките деца са невнимателни. По този начин ще избегнете конфликт и с пасажерите, които се намират до и около вас.

Най-доброто решение е приспиването на децата и по-дългия възможен сън.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment