Как да продаваме скрап

Скрапът на метали става все по-ценен в изминалите години. Всичко това се дължи, както на вредното влияние на човечеството над околната среда, така и на необходимостта от все повече и нови ресурси.

Страни като Китай, Индия и други развити държави заплащат солидни суми пари за преработката и оползотворяването на стоки от метал, за целта сдобиването с метали за скрап се превръща в дейност, която ангажира цялото общество.

Като препоръчан интернет адрес, всеки сам може да провери някои съществуващи онлайн фирми за изкупуване на метален скрап. Известни са главно три метода за преработка, събиране и продажба на скрап. Те се свеждат до:

Метод 1: Намиране на скрап за продажба

Знаете ли къде да намерите скрап:

Много елементи в дома ви, подлежат на изхвърляне, но често именно този отпадък може да има стойност, ако са продаде за скрап. Така например, старите коледни светлини съдържат мед; стари тостери съдържат мед окабеляване и стоманени корпуси, също имат висока стойност предадени за рециклиране.

Проверете вашия квартал или град, за метални предмети, изхвърлени на пътя. Дори метални елементи, които изглеждат като пълен боклук може да имат някаква стойност.

Спасяване авточасти – старите части на автомобили, особено каталитични конвертори, могат да бъдат доста полезни.

Запазване на стари водопроводни инсталации, кабели след ремонтни дейности; медни тръби или кабели в двор с отпадъци, могат да намерят далеч по-добро приложение от това да бъдат изхвърляни.

Метод 2: Определяне на метала

Преди да се заемете с последващи действия научете кои метали са в търсенето на скрап индустрията и за кои от тях се заплаща най-добра стойност.

Така например железен хром се среща често в кухненски прибори, тасове, бирени кегове.

Цинк и медна сплав се намират в декоративни предмети, музикални инструменти и някои водопроводни приложения.

Медта е един от най-ценните метали за скрап и се намира в домакинството при водопроводни тела и окабеляване.

Алуминий може да се намери в кенове, някои кабелни и домакински кутии.

Желязото е един от най-доходоносните метали, но все още има някаква стойност. Най-широко използван е в тръби, строителни греди и автомобилни части.

Метод 3: Продаване на метали на скрап

Продаване на скрап може да стане много лесно, ако преди това имате добра организация. За целта, снабдете се с превозно средство за теглене на метала. Това може да е някой пикап или превозно средство с голям багажник. Можете да носите скрап на задната седалка на колата, но ще рискувате да увредите интериора на автомобила.

На този адрес може да получите повече информация и да заявите изкупуване или извозване на вашия стар автомобил.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment