Как да направим пицата си по-лека

Много често, след като започнем да похапваме вкусната си пица, то на половината от нея спираме. Не защото не ни харесва, а защото ни става мазно и тежко. Но това не винаги е вярно. Оказва се, че ако знаем как да олекотим своята храна то тя ще може много по-лесно да се изяде от нас. Е, и приятно естествено. Когато излизам да похапна навън в някоя пицария в София аз винаги поръчвам добавки, които след малко ще споделя с вас, за да може храната ми да е по-лека и приятна за похапване. Ето и моята тайна.

На първо място трябва да сте наясно, че сосовете са от основно значение. Ако не искате да правите пицата си тежка то не поръчвайте кетчуп, майонеза и чесън. Това важи и за тези сосове, които са на тяхната основа. Да речем, чеснов. Или пък, доматен. Ако толкова държите да се добави сосо към пицата ви то няма да сбъркате с млечен. Говоря разбира се, за такъв от кисело мляко. За да е по-вкусен може да се добави босилек към него. Пресен.

Друга хитринка, която ще превърне пицата ви в перце е ситно нарязана салата. Върху нея се поставя много на тънко нарязана маруля или айсберг. Те се овкусяват предварително само със зехтин и повечко лимон. По този начин отнемата изключително много от тежината на вашата пица.

Последната интересна хитрост, която ще ви дам, за да направите храната от този сорт по-лекичка е прибавяне на пресни зелечнуци. Но не всякакви. Можете да добавите или домат, краставица или пресни билки. Няма да сбъркате ако например заложите на пресен магданоз. Е, надявам се да съм ви бил от позла със своите съвети.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment