Как да изберем счетоводна кантора

Счетоводство на фирма Бизнес и финанси

Обърнахме се към специалисти от Contract.bg, където работят едни от най-добрите и експертни лица в сферата на счетоводството в София за да научим как да изберем подходящата счетоводна кантора.

Ако кантората познава вашия бизнес още от основаването на фирмата, вероятно ще получите доста съвети за това как да структурирате своите финанси. Ако ли не, вероятно ще е нужен по-задълбочен финансов анализ, докато кантората бъде наистина добре запозната с вашата дейност.

Проследяване и оптимизиране на разходите

Счетоводство на фирма

След задълбочен и детайлен финансов анализ, отговорните специалисти ще познават фирмата ви в детайли и ще навлязат в по-голяма дълбочина в работата си с вас.

С течение на времето, вие ще подобрите финансовата си култура под техните съвети и насоки, ще се научите да подсигурявате с нужната документация всички покупки, които извършвате за своя бизнес.

Това включва проследяване и оптимизиране на разходите, като по този начин ще намалите данъчната си тежест. Мнозина плащат по-големи данъци отколкото би трябвало ако водеха надлежно проследяване на всички свои разходи.

Консултиране съветване

Голяма част от работата на счетоводната кантора е да ви консултира. Ако фирмата, която води вашето счетоводство не желае да го прави, просто потърсете друга фирма и със сигурност ще намерите подходяща.

Плащането на данъци, попълването на данъчни декларации и изготвянето на годишни финансови отчети може и да са основни дейности на кантората, но не бива да се подценява консултантската им роля.

Все пак законите са много сложни и се променят постоянно. Ако нямахте нужда от съвети и знаехте всичко, твърде вероятно щяхте само да ръководите финансите на фирмата си.

Ето защо, с риск да се повторим, ви съветваме да не търпите кантора, която просто се опитва да ви претупа и да намали до минимум разговорите с вас.

Изберете счетоводители, които ще са готови да ви помогнат

От Contract.bg ви съветват да изберете кантора, която при нужда няма да ви откаже представяне пред общински и държавни институции. Когато започвате своя бизнес, може би ще имате нагласата, че при вас всичко ще е коректно и това няма да ви се наложи.

Все пак имайте предвид, че в това положение изпада почти всяка фирма и това не зависи от вашата коректност. Ето защо, за да си спестите стреса от личното посещаване на институции като НАП, НОИ и агенцията по труда, най-добре се уверете предварително, че в случай на нужда, избраната от вас кантора няма да ви откаже.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment