Как да ценообразувате услугите във вашият спа център

party-bus-prices

Когато въвеждате нов набор от спа услуги, отваряте нов спа център или просто искате да коригирате съществуващите цени, трябва да помислите как вашите потенциални клиенти ще реагират на вашите цени. Всеки клиент идва в спа центъра ви по различна причина. Някои търсят най- добрата сделка, някои просто искат да се измъкнат от обичайната си рутина и да се отдадат на спа ден, докато други искат да опитат нещо ново и са готови да платят по- висока цена за него. Спа и Релакс център Блясък (www.sparelaxzone.com ) ви дава това ръководство, за да ви помогне да ценообразувате спа услугите си, така че да може да привлечете повече клиенти:

Разбиране на покупателните възможности на клиентите ви

Разбирането на вашият „микс” от клиенти е една от най-важните стъпки при ценообразуването на услугите на вашия спа център, защото искате да изберете диапазон на цените, който да отговаря на нуждите и бюджета на по- голяма част от клиентите. Поддържането на твърде високи цени, може да изключи много потенциални клиенти и може да направи по- трудно записването на часове, както ако поддържате стандартни базови цени. Твърде ниските цени пък може да направят вашият спа център като „бюджетна” дестинация и да отнемат от имиджа на марката ви.

Трябва да вземете предвид идеалните покупателни нужди и навици на клиентите ви когато ценообразувате услугите и пакетите си. Ако вашият идеален клиент е охолен потребител с висок разполагаем доход, можете да пуснете повечето или всички услуги на по-високи от пазарните цени. Ако идеалният клиент обмисля цените и е ловец на сделки, съответно ще трябва да съобразите цените си с това и да се съсредоточите върху изпращането на голям брой специални оферти на регулярна основа

Видове опции за образуване на цените в Спа Център

Можете да ползвате няколко варианта за ценообразуване на услугите във вашият спа център. Тези ценови решения ще се отразят на маркетинговата ви стратегия и ще имате нужда от начин да измерите какво работи и какво не. Някои от най- честите ценови стратегии включват:

  • Препоръчителна цена на дребно
  • Случайни намаления на избрани услуги
  • Пакетно ценообразуване за серия или набор от услуги
  • Пакети, които комбинират различни услуги по тематика.
  • Сезонни цени, при които цената на определена услуга е понижена за целия сезон.
  • Леко ценообразуване, за да се максимизира печалбата
  • Ценообразуване за проникване, или стратегия “уводна цена”

Видът ценообразуване, който изберете за вашият спа център ще зависи от текущата ви печалба, видовете услуги, които имате на разположение, както и от маркетинговите стратегии, които изберете да разгърнете. Всеки от тези методи има своите предимства и недостатъци. Може да ви е полезно да въртите различни стратегии през годината, на база търсенето на пазара.

Уверете се, че сте разбрали основните потребности и навици за разходите на повечето клиенти, когато коригирате цените си или създавате нови предложения и промоции. Знаейки каква цена са готови вашите клиенти да платят за определена услуга, ще можете да оптимизирате цените във вашият спа център и да гарантирате привличане на повече клиенти.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment