Изработка на фирмено лого процеси и практики

November 11, 2016 | Автор: | Публикувано в Бизнес и финанси, Маркетинг, Услуги

 

Изработка на фирмено лого следва определени процеси и практики, които чисто технологично имат своята логика и последователност. Макар и простичък наглед процеса по дизайна и изработката на едно фирмено лого е от съществено значение и неминуемо трябва да бъде добре изпълнен. За това, обаче е добре да се потърси помощта на специалист най-малкото, защото има опитът и рутината, докато от друга страна креативността и иновативното му мислене не са се притъпили и не са за подценяване.

Процесите през, които едно лого и изработването му минава са следните:

На първо място проучване дейността, присъствието и репутацията на фирмата възложител на логото, на пазара сред другите фирми. Цялата тази информация ни е нужна, за да си изградим един образ, за какво иде реч в логото и какво то трябва да представя!

На второ място изработка на фирмено лого се нуждае от идея и замисъл, който да интерпретираме в логото. Тази идея ще даде живот на бъдещото лого и ще го превърне от едно просто изображение в мощен маркетингов инструмент.

На трета позиция сред процесите, през които един лого дизайн и изработка минава, е самата изработка. Те започва с нахвърлянето на множество скици, олицетворяващи по различен начин идеята и завършва със създаването на логото във векторната програма.

Междувременно разбира се процесите на изработка, на лого се преплитат, допълват, конкурират и влияят един от друг. Не може да се постави ясна граница, кога започва единият и кога преминава в другия, но най-важно е в крайна сметка да се получи един знаков, балансиран и носещ послание елемент от представянето на една фирма, който би могъл с лекота да се нарече лице, визитка или лого.

Добри практики при изработка на фирмено лого.

Тук могат да се изброят редица съвети, заучени правила и норми, както и примери за уникални лога. Но по-важното е, че под добри практики се има предвид влагане на творческо и иновативно мислене. Всички дизайнери на лога професионалисти и непрофесионалисти могат да създадат лого, но уникално лого могат да направят само тези, които имат особен поглед върху бъдещето, бизнеса и порядките на хората. Не само баланса, цвета, формата, шрифта и гъвкавостта създават едно лого, като уникален елемент от представянето на една фирма, но най-вече неговата иновативност. Поглеждайки в исторически план, всички уникално добри лога, останали десетилетия наред и съществуващи и до днес са иновация по своята същност. Затова най-добрата практика за изработката на едно лого си остава нестандартното мислене и предугаждането на човешкия интерес.

Изработка на фирмено лого, би следвало да е нещо стандартно по своята същност, защото е добре познато, използвано и застъпено сред бизнес средите. Но именно нестандартното мислене за едно стандартно нещо, би извело напред един лого дизайн, стига времето и пространството да го запазят, за да разкрие своята уникална природа в бъдеще.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.