Изработка на фирмено лого, като визитка на фирмата

July 6, 2016 | Автор: | Публикувано в Бизнес и финанси, Маркетинг, Услуги

 

Изработка на фирмено лого служи, като визитка за една сериозна фирма. Независимо от дейността и размера си бизнеса се изгражда, благодарение на отношението и усилията, които притежателите влагат в него. Нещата, които изграждат един бизнес, както тези изграждащи едно лого са комплексни. Няма точна формула за успех, нито в бизнеса, нито при създаването на добро лого. Затова процеса и при двете е толкова персонален и в никакъв случай универсален. Ето и няколко неща, които фирмите и техните екипи трябва да вземат под внимание, когато искат да им бъде изработено лого.

  1. Името на фирмата – повечето фирми имат желание самото име на фирмата им да е част от логото им или самото лого дори. За някои бизнеси и случаи това е подходящо, за други не. Помислете, колко сложно и дълго е името ви, дали въобще би отговорило на очакванията на аудиторията и по какъв начин можете да го свържете с логото си? Използването на буква или знак понякога е по-добро от използването на буквалното име на фирмата, но това при обсъждане с професионалист в сферата, би ви се изяснило.
  2. Предпочитания за динамика и усложненост – изработка на фирмено лого, за да е разпознаваемо и уникално, трябва да се постига с минимални изразни средства. Понякога мощното смислово послание, бива откривана в най-простичките дизайни. Затова помислете за по-изчистени изображения, идеи и динамика. Прекалената бъбривост, усложненост и натовареност на едно лого, отблъскват вниманието на аудиторията. Не искайте прекалено много от дизайнера и се вслушайте в съветите му. Все пак, ако сте избрали професионалист, той знае какво прави.
  3. Цветова гама – ако фирмата ви има вече изградена цветова гама за работа, то тя би трябвало да присъства в логото ви. Ако нямате, добре е да искате изработката на цветовата схема на логото ви да е по гъвкава, за да може да се комбинира добре с цветовата гама на компанията, която ще изградите. При използване на логото в уебсайта ви, на хартиени или електронни носители, никак няма да е добре то да е ярко и цветно на фона на монохромен дизайн. Прекалено крещящо ще стой и ще се натрапва. Това за едно лого е пагубно! То символизира стил и цели добро впечатление, а не обратното.
  4. Наподобяване и заимстване – изработка на фирмено лого се постига с проучване, сравняване и заимстване на елементи от добрите и успешни лога. Когато искате лого, Вие обикновено вече имате изградена представа и визия в главата си за нещо, което сте видели и харесали. Може да изискате от дизайнера на логото ви да вземе под внимание вариантите, които му предлагате, но не и да ги заимства изцяло. В това няма смисъл – искате идентичност, а копирате нечия!

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.