Изработка на фирмено лого и изработка на визитки

June 2, 2017 | Автор: | Публикувано в Маркетинг

Изработка на фирмено лого се прави с една единствена цел, а именно качествено представяне на фирмата ви пред целия свят!  Фирменото лого е част и начална стъпка от изграждането на корпоративния облик. А част от този корпоративен облик са именно визитките. Дори и много фирми да пренебрегват силата на малките визитки, то те са рекламния материал, които се разходва най-много и винаги е необходим. Освен това на едно малко квадратче са представени основните данни за фирмата, нейното лого, адрес, телефони и ръководни лица. Затова и една визитка е традиционния метод да се представим пред конкуренти, партньори и клиенти – настоящи и утвърдени.

Изработка на визитки и ролята на логото в тях!

Като начало, за да си изработим визитки не ни е нужно готово лого за целта, но пък така визитките ни няма да са уникални и идентични. Именно, чрез процеса на идентификация, лицето на една фирма става разпознаваемо. За да се постигне това е нужно време, време което да възпита у клиенти и общество едно единствено нещо – разпознаваемост и отличителност. Реално погледнато днес хиляди фирми се борят за мъничко парче от общия пазар на предлагане, който вече е абсолютно пренаселен. Методите за реклама се измениха изключително много, защото и вижданията, и желанията на хората се измениха. Въпреки, че голяма част от бизнеса се ситуира в даден момент на 90% или изцяло онлайн, то физическото присъствие винаги е било символика за рентабилност и реално представяне.

Така и в този ред на мисли на уебсайта на една фирма е много важно да има реални контакти, тоест телефони и физически адрес. Дори част от локалната СЕО стратегия и оптимизация се базира именно на това. По същата логика изработка на фирмено лого, както участва в онлайн присъствието на фирмата, така участва и в равна степен във физическото представяне на компанията. За разлика от флаерите, брошурите, рекламните менюта, календари и фирмено облекло, визитките не са опция а задължителен знаков елемент от представянето на една рентабилна фирма. Замисляйки се, как масово да покажем логото си, то един от ефикасните методи е, именно чрез визитките! Визитки може да оставите във физическия си магазин, може да ги оставите в офиса си и да ги раздавате на партньори, клиенти, конкуренти, инвеститори и въобще по всякакви мероприятия, които масово представят компанията ви пред обществото. Такива са панаири, изложения и прочие.

Изработка на фирмено лого, което е гъвкаво и запазва цялостната си информация при всякакви размери, е нужна за да може една визитка да е завършен рекламен материал. Като завършен рекламен материал, тя ще изпълнява напълно адекватно функционалността си, която е да говори за стабилност, за качество и най-вече за грижа на представянето. Изработка на визитки може да има разнообразен характер. Днес технологиите ни предлагат редица екстри, като ламиниране, водоустойчиви материали, „живи“ цветове, триизмерен поглед и какво ли още не. Но един съвет от нас, колкото е по-изчистен дизайна на вашата визитка, толкова по-различими са важните детайли в нея, а именно лого и данни за фирмата! Най-удачните данни за фирмата, които могат да се поместят на едно стандартно каре са уебсайт (задължително) ако има такъв, представител, телефони за връзка и адрес. Макар и минимални, този набор от данни е достатъчно красноречив за изработка на визитки. В една визитка информацията е нито малко, нито много, а точно толкова, колкото е нужно на потребителя и.

Ако имате професионално изработено лого, то дизайна на визитката и въобще рекламните материали, трябва да следват неговата естетика. Така оформяте пред обществото едно общо лице, което е имидж и идентичност за фирмата ви. С него тя е разпознаваема и уникална, което в крайна сметка се търси с цялостната графична визуализация, била тя на физическо равнище или на онлайн такова. В заключение може да се каже, че едно лого играе важна и определяща роля в една визитка. Изработка на визитки не може да бъде направена без фирменото лого, не поради технически причини, а поради смислови съображения. Така и изработка на фирмено лого няма да има смисъл, ако не бъде използвано цялостно и широко в рекламните стратегии и материали, и в цялостното представяне въобще.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.