Информация за вида и рамките на велосипеди Sprint, Cross и Leader

При избора на велосипеди една от основните и най-важни задачи за решаване е правилно определяне на целта за употреба и с каква рамка да купим велосипеда.

След като лесно сме определили каква марка да бъде новият велосипед –в България най-често са велосипеди Sprint, велосипеди Cross или велосипеди leader, защото са с най-добро съотношение цена- качество и се предлагат с пълно обслужване следва да определим за какво ще го използваме:

  • планински велосипеди;
  • шосейни велосипеди;
  • състезателни велосипеди;
  • туристически мотори;
  • велосипеди BMX;
  • сгъваеми велосипеди;
  • тийнейджърските велосипеди.

При посочените марки  велосипеди Leader, велосипеди Sprint и велосипеди Cross всички тези разновидности ги има при това в различни модели и разновидности, но за да се ориентираме в тях следва да определим с каква рамка да бъде новия велосипед. Те могат да бъдат:

Стомана.  Предимно се използва в планинското колоездене. Плюсове: подложки, издръжливост, висока якост, лекота на ремонт. Минуси: чувствителност към корозия и теглото на рамката.

Алуминий. В чист вид тя не е от алуминиеви сплави с цинк, силиций или магнезий. Предимства: с ниско тегло, максимална скорост и гъвкавост на рамката, устойчивост на корозия. Минуси: относително ниска трайност (до 10 години), трудните ремонти, не подплънка.

Титан. Той съчетава предимствата на алуминиеви и стоманени рамки обикновено се използват в професионалния спорт. Плюсове: висока якост, ниско тегло, омекотяващи, стабилност независимо от времето, устойчивост на корозия и дълготрайност. Минуси: невъзможността за самовъзстановяване, високата цена.

Въглерод. Този материал, получен форма конструкция без загуба на производителност. Плюсове: ниско тегло, добра, издръжливост, дължина, възможността за производство на рамката необичайна форма. Минуси: много високи разходи, чувствителност към корозия в лимфните, невъзможността да се ремонтира.

Магнезий. Най-лесният и все пак най-краткотрайна материал. Към днешна дата, не се разбира добре и затова непопулярни. Предимства: ниско тегло, голяма здравина конструкция говорител. Недостатъци: високи разходи, кратък живот, силна чувствителност към корозия, сложността на операцията.

Сега вече когато сте се ориентирали в различните възможности, които предлагат най-известните марки велосипеди Sprint, Cross, Leader избора остава на вас. Лесно бихте могли да влезнете в  онлайн магазина на Спортен склад и да пазарувате директно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment