Фейсбук реклама и реклама в Google за динамичния бизнес

June 2, 2017 | Автор: | Публикувано в Маркетинг

Фейсбук реклама и реклама в Google са похватите за изграждането на един динамичен бизнес днес. Голяма част от бизнеса по света ударно осъзна, защо именно глобалната мрежа е толкова важна днес, както и защо Фейсбук оглавява всички класации за социална общност. Не бива да се пренебрегва факта, че наличието на фирмен уебсайт е задължително условие, чрез което бизнеса става много по-мащабен и откриван, за разлика от годините, когато интернет прохождаше. От друга страна, обаче конкуренцията е много по-голяма днес и само наличието на един дори уникален фирмен уебсайт не е достатъчно. За да го намират хората и да го посещават е нужно той да бъде активно оптимизиран и рекламиран едновременно. Без оптимизация няма успешна реклама и без успешна реклама няма добра оптимизация.

Как да рекламираме динамично във Фейсбук и Гугъл?

Фейсбук реклама до голяма степен се определя и от визията и дизайна на сайта ви онлайн, както и от страницата на фирмата ви във Фейсбук. Колкото и странно да звучи, ако един уебсайт има перфектна визия, но не е добре организиран или пък трудно и бавно достъпен, то моментално потребителите на рекламата отпадат. Освен това за една реклама е много важно и полезното съдържание, което те ще намерят. Така, ако сте фирма за авточасти и рекламирате с ключова дума автомобили, то не сте профилирали достатъчно добре сегмента на бизнес естеството си. Потребителя кликнал на рекламата ви в социалната мрежа, очаква да види автомобили – а вие му предлагате части за тях, което е свързано, но не достатъчно и 50% от посетителите ви ще отпаднат.

По същата логика, ако ориентацията на Фейсбук реклама се насочи към аудитория с интереси в сладкарството, а предлагате авточасти, то защо въобще рекламирате в тази ниша – безпредметно е! И все пак това са фрапиращи примери, но ясно оформят, как именно работи рекламата в този тип канали. Тя работи целенасочено, специфично и сегментирано, което ако бъде изпълнено ви носи единствено ползи. За разлика от реклама в Google, тази във Фейсбук не е търсена от клиента, а е част от широкия спектър на интересите му. Има основни понятия, като структура на самите рекламни кампании и в двата канала, пускането им, тяхното следене и оптимизиране, различни видове и доказани добри практики. Запознати ли сте с тях, значи сте запознати с онлайн рекламата в тези два могъщи медийни канала.

Реално погледнато използвания набор от ключови думи и насочване изиграва важна роля за успешна кампания, била тя в Гугъл или Фейсбук. Образно можем да разделим реклама в Google, която е динамична на три части, което важи и за реклама във Фейсбук.

  1. Първа част определяне на целите – тук определяте, какво искате да направи за вас рекламата ви, да ви донесе повече нови клиенти, да ви затвърди сред локалната общност, да ви донесе повече посещения на сайта, повече разглеждания на дадена оферта или още редица опции. Тук е много важно да определите, какво търсите и какво очаквате от рекламната си кампания.
  2. Втора част определяте бюджета си и ключовите думи – преди да пристъпите към динамична реклама, винаги определяйте най-специфичните си ключови думи за нея и проверете, за какво става въпрос, като търсене. Някой ключови думи са прекалено популярни и струват скъпо, докато други не са. Определете дневния си и месечен план за разходване на средствата, за да управлявате удачно рекламните си кампании.
  3. Трета част създавате фактически рекламата си – тук ще определите цветове, текст, дизайн и цялостно оформление на рекламната си кампания. Запомнете нека реклама в Google или Фейсбук реклама бъдат ясни, точни и целенасочени! Колкото е по-изчистен дизайна, толкова повече се забелязва основното в тях, а именно продукт, услуга, сайт, локация или друго, каквото сте заложили, като опция за рекламиране.

Рекламата е маркетингово обусловена от динамиката на пазара днес, динамиката на обществените нагласи, масовото потребление, идентификацията и глобализацията. Ако една ваша рекламна кампания няма за цел световно господство няма проблем, но нека поне покаже на локалната общност, защо да ви избере. Връзките уебсайт-интернет реклама-СЕО-фирмена идентичност са неразривни, така че винаги го имайте предвид, когато стане въпрос за рекламиране, където и да било.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.