Facebook реклама и съставяне на бюджет за целта

June 15, 2016 | Автор: | Публикувано в Бизнес и финанси, Интернет, Маркетинг, Услуги

1st_web_slide3-1024x448

Facebook реклама, както всяка реклама се основава на маркетингова стратегия и създаден за нуждите й бюджет. Колко ще определите да бъде бюджета ви, зависи от целите на рекламната ви кампания. Хубавото в случая е, че можете да определяте сума ниска или висока, в зависимост от възможностите и поставените си цели. Бюджета на една Facebook рекламна кампания се определя след, като сте определили аудиторията, която искате да достигнете. Важно е целенасоченото определяне на аудиторията, за да бъде в тясна връзка с целите на кампанията ви и резултатите, които искате да постигнете. Често пъти грешната рекламна стратегия се оказва „лоша реклама“. Никои търговец няма нужда от лоша реклама, затова добре обмислете, каква аудитория искате да впечатлите и привлечете с целите на всяка една ваша реклама в социалната мрежа. При Facebook реклама важен елемент е съставянето на план за ефективен и добре оползотворен бюджет. Всъщност израза на бюджета ви за дадена рекламна кампания е максимума пари, които искате да похарчите за нея. Можете да избирате дали ще определяте бюджета си на дневна база или като общо цяло. И в двата случая сумата, която изберете, изразява цялата сума, която искате да изхарчите за тази си рекламна кампания. Избора на кликове за посещения на уеб страницата ви, или на друга препратка, определя оптимизацията. Можете да изберете опция, която изразява цялата бройка на кликове, който желаете да постигнете или да бъдете таксуван на импресия. Втория вариант е по-оптимален, понеже извлича максимално количество кликове, на най-добрата цена за вас. Нека разгледаме две бюджетни опции:

Наддаване за обективност при бюджета

Всъщност при този бюджет, вие плащате на кликове или импресии. Това ще определи следователно, кои ще вижда обявата ви, в зависимост от начина, по който искате да плащате за това. За да стане по ясно нека дадем един пример: ако искате да оптимизирате за обективност при харесвания на страницата ви, то ще бъдете таксувани от социалната мрежа, когато рекламата ви е показвана на хора, които има голяма вероятност да харесат страницата ви. Повечето потребители залагат именно на този метод на бюджет, защото контролират функциите, които преследват с рекламната си кампания.

Бюджет на обявата съставен по график

Когато искате да поставите бюджета си и да изхарчите сумата за него, при показване на рекламата ви в определено време и по график, ползвайте тази опция. При цялостно определяне на общ бюджет, имате възможност да избирате специфични часове и дни от седмицата за Facebook реклама, да бъде показвана. Тази опция е по-малко избирана, но по-добра, като вариант за рекламиране. Ако сте запознати с навиците на аудиторията си и кога тя посещава социалната мрежа е добре да се заложи, именно на този бюджет. Примерно целите аудитория в друг часови пояс и искате да има ефект от показването на рекламата ви, то трябва да определите часове, в които посетителите са будни все пак.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.